Web Toolbar by Wibiya Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Dog Whisperer» εκπαιδεύει ή κακοποιεί τα σκυλιά; ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Dog Whisperer» εκπαιδεύει ή κακοποιεί τα σκυλιά;

Φιλόζωη κάτοικος των Σερρών έστειλε e-mail διαμαρτυρίας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» διαμαρτυρόμενη για τα όσα προβάλει η τηλεοπτική εκπομπή «Dog Whisperer», την οποία προβάλει καθημερινά το συγκεκριμένο κανάλι.
Ο εκπαιδευτής σκύλων στη συγκεκριμένη εκπομπή χρησιμοποιεί – σύμφωνα με την καταγγελία – βίαιες μεθόδους εκπαίδευσης, που μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν ως «κακοποίηση σκύλου» μιας και συμπεριλαμβάνουν σωματική αλλά και ψυχολογική βία. Αυτό αναφέρει την ιστοσελίδα του στο facebook ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.
Αν θέλετε να διαμαρτυρηθείτε και εσείς για την συγκεκριμένη εκπομπή επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.skai.gr/contact/, άλλωστε πάντα μία μαζική διαμαρτυρία είναι αποτελεσματικότερη!
Στο www.skai.gr διαβάζουμε, ότι «ο Cesar Millan είναι ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους εκπαιδευτές σκύλων στον κόσμο. Σ’ αυτή την εκπομπή όμως δε θα τον δείτε να εκπαιδεύει μόνο σκύλους, αλλά και τα αφεντικά τους!
Σε κάθε επεισόδιο θα ακολουθούμε τον Cesar από τη στιγμή που φτάνει στο σπίτι της οικογένειας που τον χρειάζεται, για να δούμε πώς ακριβώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα συμπεριφοράς των σκυλιών της.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο Cesar εκτός από κόλπα και συμβουλές θα μοιράζεται με τους ιδιοκτήτες των σκύλων και ολόκληρη τη φιλοσοφία του για τη σχέση του ανθρώπου με τον τετράποδο φίλο του, η οποία συνοψίζεται στο μότο: τα ανυπάκουα σκυλιά χρειάζονται πρώτα άσκηση και πειθαρχία, και μετά τρυφερότητα».