Web Toolbar by Wibiya Έτσι καταντούν τα ζώα που εμείς εγκαταλείπουμε! ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Έτσι καταντούν τα ζώα που εμείς εγκαταλείπουμε!

Το περασμένο Σάββατο ο Φιλοζωικός Σύλλογος Διονύσου ειδοποιήθηκε από τους άνδρες, που είχαν βάρδια στο Πυροσβεστικό Φυλάκιο Ροδόπολης στον Διόνυσο Αττικής, να παραλάβει έναν σκύλο, τον οποίο εντόπισαν σε κακή κατάσταση. Αυτό το πλάσμα, ράτσας Κόκερ, που κάποτε κάποιοι χρυσοπλήρωσαν, για να αποκτήσουν, ήταν βρώμικο και γεμάτο σκουλήκια, που του κατέτρωγαν τα αυτιά.
Οι φωτογραφίες αυτού του ζώου είναι η τρανή απόδειξη, ότι τελικά εκείνοι, οι οποίοι θέλουν ντε και καλά ζώα συντροφιάς μιας κάποιας ράτσας δε σημαίνει απαραιτήτως, ότι θα τα αγαπούν και θα τα φροντίζουν, όπως τους πρέπει! Δυστυχώς η ράτσα, η φυλή, το άθικτο DNA δεν προστάτευσε αυτό το σκυλί από την συμπεριφορά και την τύχη, που του επιφύλαξαν οι ανεύθυνοι οι ιδιοκτήτες του.
Καθημερινά στο email του www.zoosos.gr λαμβάνουμε καταγγελίες με περιστατικά στα οποία πρωταγωνιστούν ζώα ράτσας, «γαλαζοαίματα» κατοικίδια, συναισθανόμενα εμπορεύματα, που χρησιμοποιηθήκαν για τον πλουτισμό εμπόρων και εκτροφέων.
Η Ειρήνη Ψαρρού από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Διονύσου, που παρέλαβε το Κόκερ, εξηγεί, ότι ο σκυλάκος ήταν εξουθενωμένος, υποσιτισμένος και πολύ βαριά μολυσμένος στα αυτιά.
Συγκεκριμένα τονίζει: «Στον κτηνίατρο αφαιρέθηκε μεγάλος αριθμός σκουληκιών, τα οποία είχαν καταφάει μέρος του αυτιού του. Ζυγίζει μόνο 7 κιλά και αναμένουμε τ' αποτελέσματα των εξετάσεων του.
Τον ονόμασα Έρικ … γιατί απλά τον αγάπησα! Είναι πάρα πολύ γλυκός και υπομονετικός και υποσχόμαστε σε λίγο καιρό να τον έχουμε κάνει αγνώριστο».

Επιπλέον Φωτογραφίες


zoosos.gr