Web Toolbar by Wibiya Δράμα: Εξαφάνισαν τα ζώα που πάλεψαν να σώσουν οι φιλόζωοι! ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Δράμα: Εξαφάνισαν τα ζώα που πάλεψαν να σώσουν οι φιλόζωοι!

Εδώ και περίπου έναν χρόνο οι εθελοντές του συλλόγου «Φίλοι των ζώων Δράμας» παλεύουν για τη σωτηρία των ζώων ενός «φιλόζωου», που αντιμετωπίζει τα σκυλιά του, σαν αντικείμενα και κάνεις μαζί τους κόλπα «μαγικά»… τα εξαφανίζει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Οι εθελοντές, που έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών του με όλα αυτά με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι μας περιγράφουν το χρονικό και αυτού του δράματος, που συμβαίνει στον Δήμο Προσοτσάνης στην Δράμα.
«Πέρσι τον καταγγείλαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης, επειδή είχε έναν σκύλο με το κουτάβι του δεμένο σε άθλιο παράπηγμα στο κτήμα του… Το κτήμα, που βρίσκεται στον Σταυρό, ήταν ανοιχτό χωρίς περίφραξη από τις τρεις πλευρές του.
Μόνο κάτι παλέτες ριγμένες υπήρχαν για να παριστάνουν την πόρτα. Λαμαρίνες από πάνω πεταμένες, σκουπίδια παντού, ακαθαρσίες, λάσπες, αθλιότητα. Τον καταγγείλαμε στην Αστυνομία.
Ο διοικητής του Α.Τ. Προσοτσάνης βρήκε τον ιδιοκτήτη, κάτοικο Πετρούσας, έκανε συστάσεις και το ζώο το μετέφεραν σε σπιτάκι, που έχτισαν στο κτήμα. Δεμένο μεν αλλά τουλάχιστον όχι μέσα σε ακαθαρσίες.
Η αδερφή του ιδιοκτήτη του κτήματος, η οποία έχει την επιμέλεια του ζώου, λόγω προβλημάτων του αδερφού της, μας είπε, ότι το κουτάβι το έδωσε κάπου… και θα στειρώσει την σκυλίτσα, επειδή ο αδερφός της πολύ τα αγαπάει τα ζώα και θέλει να τα έχει στο κτήμα για παρέα… όταν πηγαίνει εκεί… και έχει προβλήματα ο άνθρωπος και… και…
Στις 31 Μαΐου 2012 στο ίδιο κτήμα βρήκαμε δεμένα στο σπιτάκι, που είχε κτίσει, δυο καινούριους μικρόσωμους σκύλους και μία σκυλίτσα ετοιμόγεννη δεμένη με χοντρή αλυσίδα στο ίδιο άθλιο παράπηγμα... Μια εικόνα που σε κάνει να κλαίς...
Η σκυλίτσα γέννησε δυο κουταβάκια μετά από λίγες ημέρες ή μάλλον αυτά βρήκαμε! Ο σκύλος για τον οποίο είχαμε κάνει καταγγελία πέρσι ήταν εξαφανισμένος! Σε ερώτηση μέλους μας προς τον ιδιοκτήτη, για το που βρίσκεται αυτό το ζώο, η απάντηση ήταν: «είχε τσιμπούρια και το πέταξα».
Καλέσαμε την Αστυνομία. Η αδερφή του ιδιοκτήτη παρουσία αστυνομικών δήλωσε, ότι πρώτη φορά βλέπει αυτά τα ζώα (!) και δεν γνωρίζει τίποτα... Είπε μάλιστα ότι ο αδερφός της ξέρει… αυτή αγαπάει πολύ τα ζώα και… και…
Προχωρήσαμε με καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο έστειλε τελικά την υπόθεση στον εισαγγελέα. Δώσαμε καταθέσεις, δώσαμε τις φωτογραφίες, καταγράφηκε η αναφορά των αστυνομικών, που ήρθαν μετά από την καταγγελία μας.
Την ίδια ημέρα το βράδυ μετά τα ατέλειωτα πήγαινε - έλα από το κτήμα, στην Αστυνομία και τούμπαλιν, τηλεφωνήσαμε στην αδερφή του ιδιοκτήτη και μας δήλωσε, ότι πήρε στο σπίτι της τα κουταβάκια, που ήταν μόλις ΔΥΟ ΗΜΕΡΩΝ και θα δώσει πίσω τους σκύλους από εκεί, που τους πήρε…
Τρελαθήκαμε με την βλακεία της την υποχρεώσαμε το ίδιο βράδυ στις 23:00 να πάει τα κουτάβια στη μαμά τους, αφού τα ζώα θηλάζουν και η επιβίωση τους κρίνεται από αυτό!
Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ!
Η ιδιοκτήτρια μας είπε στο τηλέφωνο, ότι τα γύρισε πίσω σε κάποιον από το χωριό της. Προσπαθήσαμε ώρες για να τον βρούμε. Δεν μας απαντούσε για τα ζώα… έβριζε... Ζητήσαμε την παρέμβαση της Αστυνομίας και έτσι δέχτηκε ο κύριος, που τάχα είχε πάρει πίσω τα ζώα να μας πάει, να τα δούμε.
Μας περίμενε και στις 21:00 το βράδυ εκείνο περπατήσαμε μέσα στα χωράφια, επειδή στο κτήμα του, που ήταν η σκυλίτσα, μόνο με τρακτέρ φτάνεις… και μας έδειξε τη μανούλα με το ένα κουτάβι τρομαγμένη μέσα σε μια άθλια περίφραξη δεμένη με μια αλυσίδα χοντρή.
Τον ρωτήσαμε, που είναι τα αλλά σκυλιά και το κουτάβι και είπε, ότι αυτά πήρε πίσω… Μαλώσαμε μαζί του, φωνάξαμε, τον παρακαλέσαμε, να μας πει, που είναι και το δεύτερο κουτάβι και τα άλλα δυο σκυλιά... Επέμενε, ότι δεν ξέρει ….
Προσπαθούμε από την Παρασκευή 15 Ιουνίου να βρούμε την ιδιοκτήτρια των ζωών, αλλά εκείνη η φιλόζωη έχει κλείσει το τηλέφωνο. Ξαναζητήσαμε την παρέμβαση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης μήπως και τους καταφέρει να μας πουν, που πέταξαν τα ζώα.
Είναι τρελό και ψυχοφθόρο αυτό, που ζούμε! Ώρες ατέλειωτες ξοδέψαμε, μέρες αγωνίας περάσαμε και περνάμε! Η Αστυνομία έκανε, ό,τι ορίζει ο νόμος, έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα ΘΑ κάνει μήνυση εναντίων εκείνων που εξαφάνισαν τα ζώα και ο σύλλογος, αλλά η μήνυση τραβάει σε χρόνο…
ΤΑ ΖΩΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ! Ποιος ξέρει σε πιο ρέμα τα πέταξαν για να τα ξεφορτωθούν. Εκείνο, που ελπίζουμε πια είναι, να τιμωρηθούν, να μην ξαναπάρουν άλλο πλάσμα, για να μη βασανίσουν ξανά άλλο ένα συναισθανόμενο ον.
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ».