Web Toolbar by Wibiya Δράμα: Αστυνομικός θεώρησε καλές τις συνθήκες όπου ζούσε αλυσοδεμένο και γέννησε ένα σκυλί ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Δράμα: Αστυνομικός θεώρησε καλές τις συνθήκες όπου ζούσε αλυσοδεμένο και γέννησε ένα σκυλί

Στις 31/5 μέλος του συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΔΡΑΜΑΣ είδε σε κτήμα στον Σταυρό ( Δήμος Προσοτσάνης.) μία σκυλίτσα  ετοιμόγεννη  δεμένη με χοντρή αλυσίδα , μέσα σε άθλιο παράπηγμα.
Λαμαρίνες από πάνω πεταμένες , σκουπίδια παντού, ακαθαρσίες, λάσπες,αθλιότητα.Φανερά ακόμα και απ τις φωτογραφίες.
Το κτήμα ανοιχτό χωρίς περίφραξη από τις τρεις πλευρές και μπροστά κάτι παλέτες ριγμένες να παριστάνουν την πόρτα.
''Πήγαμε... Βλέποντας το θέαμα σοκαριστήκαμε  και καλέσαμε την αστυνομία .Ήρθε το περιπολικό, οι αστυνομικοί είδαν την κατάσταση που επικρατούσε. Φεύγοντας τους είπαμε ότι πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα να βρουν τον ιδιοκτήτη να μην γεννήσει εκεί δεμένο το ζώο και να πράξουν ότι ο ορίζει η Νομοθεσία σε περίπτωση κακοποίησης και μη ευζωίας ζώου. Μας είπαν ότι θα μας ειδοποιήσουν άμεσα.
ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ…ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ …ξανατηλεφωνήσαμε, μιλήσαμε με τον Διοικητή, μας ενημέρωσε ότι θα ψάξει την ιδιοκτήτρια .ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ …
ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ…
 Στις 6-6-2012 πήγαμε στο κτήμα και η σκυλίτσα εκείνη την στιγμή γεννούσε …ξανατηλεφωνήσαμε, ο Διοικητής απουσίαζε και μια υπάλληλος από το αστυνομικό τμήμα  είπε στην Πρόεδρο του συλλόγου ότι δεν είναι δουλεια της Αστυνομίας αυτή η περίπτωση, αλλά της Δημοτικής Αστυνομίας !!!!! ( δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Προσοτσάνης !!!! ).

 Μετά από έντονη συνομιλία ξαναέστειλαν περιπολικό ! να ξαναδεί αυτό που είχε δει το προηγούμενο περιπολικό! Ο αστυνομικός … που βγήκε από το περιπολικό με απίστευτη βαρεμάρα και απαξίωση μας < ρώτησε τι θέλετε να κάνουμε δεν είναι δικιά μας δουλειά > δεν μπήκε καν στον χώρο να δει…έριξε μια ματιά από μακριά  και είπε με μαγκιά εγώ βλέπω ένα σκυλί σε αλυσίδα , κακοποίηση δεν βλέπω και αυτό θα γράψω στην αναφορά μου.
 Εξαγριωθήκαμε φυσικά με την συμπεριφορά του …  έφυγε με την ίδια βαρεμάρα που ήρθε λέγοντας < άστε μας πια πρωί πρωί…..η ώρα ήταν 1.30 μμ >
 Μαζί με τον άνδρα αστυνομικό ήταν και μια νεαρή αστυνομικός, η οποία πιστεύουμε ότι κατανόησε όλη την κατάσταση , έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό της, κοιτούσε απορημένη και μας έδωσε την εντύπωση ότι ήρθε σε δύσκολη θέση με την άξεστη συμπεριφορά του συναδέλφου της.
 Πέρσι για το ίδιο κτήμα είχαμε πάλι καταγγελία για άλλον σκύλο δεμένο στο ίδιο παράπηγμα .Είχαμε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα  Προσοτσάνης , κάναμε καταγγελία  και ο Διοικητής βρήκε τον ιδιοκτήτη, έκανε συστάσεις και το ζώο το μετέφεραν σε σπιτάκι που έχτισαν στο κτήμα. Ο σκύλος αυτός δεν υπάρχει τώρα και σε ερώτηση μέλους μας προς τον ιδιοκτήτη που είναι; η απάντηση ήταν < είχε τσιμπούρια και το πέταξα> .
 Σήμερα στο σπιτάκι αυτό υπάρχουν ακόμη δύο σκυλάκια  δεμένα  εκτός από αυτό που γέννησε στο παράπηγμα.
Έχουμε στείλει έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης και ζητάμε να απαντήσουν  εγγράφως για τις ενέργειες τους .που πρέπει να κάνουν σύμφωνα με τον Νόμο και περιμένουμε απάντηση.
 Η σκυλίτσα είναι δεμένη ίσως γεννήσει και άλλα κουτάβια μέχρι το βράδυ , είναι έρμαιο του ιδιοκτήτη να τα κάνει ότι θέλει, είναι έρμαιο έτσι δεμένη σε οποιοδήποτε ζώο της επιτεθεί και φυσικά δεν μπορεί με τίποτα να προφυλάξει τα μωρά της.
 Θα συνεχίσουμε  να κάνουμε ότι ενέργεια μπορούμε  ( με εισαγγελέα  αστυνομία κλπ)
 Παρακαλούμε επειδή έχουμε απελπιστεί, όσοι μπορείτε διαμαρτυρηθείτε στο Αστυνομικό τμήμα Προσοτσάνης  ) για το γεγονός.'' αναφέρουν οι εθελοντές.
Τηλ. Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης  2522022100   fax 2522022883.

adespoto