Web Toolbar by Wibiya Σαλαμίνα: Το εγκατέλειψαν στο δάσος για να πεθάνει αβοήθητο ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Σαλαμίνα: Το εγκατέλειψαν στο δάσος για να πεθάνει αβοήθητο

Αυτό το λευκό Πίτμπουλ βρέθηκε σκελετωμένο πριν από μερικές μέρες να σέρνεται στην κυριολεξία μέσα στο δάσος των Κανακίων στη Σαλαμίνα. Κάποιοι προφανώς το εγκατέλειψαν σε μια ασφαλή απόσταση 20 χιλιομέτρων από το τελευταίο σπίτι, γιατί ήθελαν, να είναι βέβαιοι, ότι δεν θα καταφέρει να επιστρέψει.
Ποδηλάτες και αυτή τη φορά έτυχε να εντοπίσουν το δύστυχο ζώο και επικοινώνησαν με τη Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.). Μετά από πολύ κόπο και προσπάθειες το ζώο το έπιασαν και χάρη στη βοήθεια, που προσέφερε η Φωτεινή, η οποία είχε έρθει από την Αγία Παρασκευή για εκδρομή στην «μαγευτική» Σαλαμίνα, η σκυλίτσα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο.
Αμέσως έγιναν εξετάσεις και διαπιστώθηκε, ότι πάσχει από καλααζάρ και είναι εξαιρετικά αφυδατωμένη, αφού προφανώς δεν είχε πιει νερό και να φάει για εβδομάδες. Η Νάντια Ζόμπολα πρόεδρος της Ζ.Ο.Ε.Σ. εξηγεί, ότι η ηρεμία και η γλυκύτητα, την οποία βλέπεις παρατηρώντας τα μάτια αυτού του τόσο βασανισμένου ζώου σε αφοπλίζουν.
Η συμπεριφορά του σύμφωνα με την κα Ζόμπολα δείχνει, ότι είναι ένα σκυλί, που μεγάλωσε μέσα σε σπίτι – ούτε καν σε αυλή – έχει συμπεριφορά ζώου «καναπέ» γι’ αυτό και καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι το εγκατέλειψαν, για να πεθάνει αβοήθητο μόλις αυτό αρρώστησε!