Web Toolbar by Wibiya Ρατσιστικός νόμος για τα Pit bull ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ρατσιστικός νόμος για τα Pit bull


Απόφαση – σοκ από το δικαστήριο του Maryland, οδηγεί σε... ποινικοποίηση της κατοχής σκυλιών ράτσας Pit bull.


Φαίνεται πως δεν μας έφθανε ο ρατσισμός απέναντι σε ανθρώπους άλλης εθνικότητας, φυλής, θρησκείας κ.τ.λ., το δικαστήριο της Πολιτείας του Maryland στις ΗΠΑ έρχεται να νομιμοποιήσει τη ρατσιστική συμπεριφορά και απέναντι στα ζώα! Πιο συγκεκριμένα αποφάσισε πως όλα τα σκυλιά που ανήκουν στην οικογένεια των Pit bull είναι επικίνδυνα εκ... γενετής! Συνεπώς, μια εντελώς αβάσιμη προκατάληψη που έτσι κι αλλιώς υπάρχει για αυτήν τη ράτσα παίρνει διάσταση... επιδημίας καθότι υποστηρίζεται από κρατικούς φορείς.


Ήδη πολλοί ιδιοκτήτες Pit bull της Πολιτείας καταγγέλουν πως έχουν τα ζωάκια τους σε... κατ' οίκον περιορισμό γιατί φοβούνται τις αρχές, ενώ άλλοι απειλούνται από τους σπιτονοικοκύρηδες τους με έξωση. Μεγάλο το πισωγύρισμα σε σχέση με τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί υπέρ των ζώων υποστηρίζουν οι σχετικές οργανώσεις, ενώ δεν αποκλείεται πολλοί να οδηγηθούν στο να εγκαταλείψουν το κατοικίδιό τους στους δρόμους. Φυσικά αυτό θα φέρει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που υποτίθεται πως θα ήθελε ο συγκεκριμένος νόμος, καθώς σίγουρα η δημιουργία αγέλων από σκύλους εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. 


Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα είναι πολλά τα ημίαιμα σκυλάκια τα οποία απλά και μόνο επειδή έμοιαζαν με Pit bull έχουν εγκαταλειφθεί στους δρόμους ή στα καταφύγια, αλλά τελικά όπως αποδείχθηκε από τα τεστ που τους έκαναν, δεν είχαν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη ράτσα. Αυτό αποδεικνύει τις προκαταλήψεις που ήδη υπάρχουν σε σχέση με τα αυτά τα κατοικίδια, οι οποίες σίγουρα θα γιγαντωθούν από τη νέα νομοθεσία. Ο φιλοζωικές οργανώσεις απαιτούν να αλλάξει ο νόμος και τονίζουν πως είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί επιστημονική έρευνα, η οποία θα αποδείκνυε το αυτονόητο: Πως η ράτσα από μόνη της δεν λέει τίποτε για την επιθετικότητα ενός ζώου...