Web Toolbar by Wibiya Δηλητηρίασαν σκυλιά και γάτες στο Κιλκίς ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δηλητηρίασαν σκυλιά και γάτες στο Κιλκίς

Μήνυση κατ' αγνώστων κατέθεσε ο δήμος Κιλκίς και ο Φιλοζωικός Σύλλογος

Φρικτό θάνατο βρήκαν στο Κιλκίς 8 σκυλιά -μεταξύ των οποίων ένα κουταβάκι- και 2 γάτες, που δηλητηριάστηκαν από φόλα.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς, Χριστίνα Πορταρινού, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι τα ζώα εντοπίστηκαν στη 1 τα ξημερώματα σε κεντρικά σημεία του Κιλκίς, όπως η πλατεία Δημαρχείου και το πάρκο των Ηρώων.

Τόνισε, δε, ότι επρόκειτο για αδέσποτα ζώα, τα οποία φρόντιζε ο Σύλλογος, ήταν εμβολιασμένα, στειρωμένα, διέθεταν βιβλιάρια υγείας και δεν ήταν επιθετικά

Μέλη του Συλλόγου και φιλόζωοι πολίτες του Κιλκίς πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση μπροστά από το δημαρχείο, από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και σε ένδειξη διαμαρτυρίας τοποθέτησαν τα νεκρά ζώα στα σκαλιά της εισόδου.

Σε ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς επισημαίνεται ότι η δημοτική αρχή στο μέτρο των δυνατοτήτων της και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν προσπαθεί να ανταποκριθεί στο μείζον πρόβλημα των αδέσποτων και ότι λειτουργεί δημοτικό κυνοκομείο, όπου φιλοξενούνται 180 ζώα.

Παράλληλα, κάνει λόγο για προσπάθεια σχηματισμού αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του δήμου.

Η κ. Πορταρινού σημείωσε ότι ο δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και πρόσθεσε ότι η μόνη λύση είναι οι κάτοχοι ζώων να προχωρήσουν στη σήμανση με μικροτσίπ, όπως ορίζει ο νόμος

Ο δήμος Κιλκίς και ο Φιλοζωικός Σύλλογος κατέθεσαν μήνυση κατ' αγνώστων για την αποτρόπαια θανάτωση των ζώων.

newsbeast.gr