Web Toolbar by Wibiya Εμβόλιο κατά της αλλεργίας στις… γάτες! ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Εμβόλιο κατά της αλλεργίας στις… γάτες!

Ερευνητές προσπαθούν να δημιουργήσουν εμβόλιο που θα παρέχει μακροπρόθεσμη προστασία ενάντια στην αλλεργία προς τις γάτες, που βασανίζει 1 στους 10 ανθρώπους και πολλές φορές είναι αιτία να εγκαταλειφθούν γατούλες ή να μην υιοθετηθούν. Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και διαρκεί περισσότερο από προσωρινές θεραπείες, που έχουν σοβαρές παρενέργειες.


Το εμβόλιο, εφόσον κριθεί επιτυχές, θα μπορέσει να ανακουφίσει εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν φαγούρα, φτερνίζονται, δακρύζουν κ.λπ., όταν έρχονται σε επαφή με γάτα ή οτιδήποτε άλλο τους προκαλεί αλλεργία, αλλά αυτό είναι αρκετά δύσκολο και θέλει ακόμα πολλές δοκιμές.


Δύο καθηγητές από το McMaster University του Καναδά ξεκίνησαν την έρευνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αλλεργίες και το άσθμα που προκαλούν. Οι γάτες ιδιαίτερα απελευθερώνουν πρωτεΐνες όταν πλένονται με το σάλιο τους που πειράζουν ορισμένους ανθρώπους με ευαισθησίες.


Η έρευνα επικεντρώνεται στην πρωτεΐνη που επιφέρει τις αλλεργικές αντιδράσεις και οι επιστήμονες φτιάχνουν διάφορες συνθετικές εκδοχές της, για να κατανοήσουν τη λειτουργία της.


Η πρώτη μορφή του εμβολίου δοκιμάστηκε σε 88 ασθενείς εθελοντές και είχε σαν αποτέλεσμα 40% μείωση στα συμπτώματα της αλλεργίας στο δέρμα, μετά την επαφή με γάτα.


Προς το παρόν, οι ερευνητές υπολογίζουν ότι 4 εμβολιασμοί τον χρόνο θα προστατεύουν τους αλλεργικούς και θα μπορούν να ζουν άνετα με τη γάτα τους.


Πηγή: adespoto.gr