Web Toolbar by Wibiya Οι σκύλοι των ρεκόρ ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Οι σκύλοι των ρεκόρ


Τα τετράποδα που παίρνουν δάφνινο στεφάνι

Οι σκύλοι έχουν τα δικά τους ρεκόρ, έστω και... εν αγνοία τους. Κάποιοι τα οφείλουν στη φύση και άλλοι στα αφεντικά τους. Ακόμη κι αν διαφωνείτε με τον... πρωταθλητισμό των σκύλων, οι επιδόσεις ορισμένων είναι σίγουρα εντυπωσιακές. 

Ο ψηλότερος σκύλος

Ο συμπαθέστατος Τζορτζ είναι ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο. Είναι δανέζικος μολοσσός, το ύψος του φθάνει το 1,30 μ. και ζυγίζει 120 κιλά! Αν σηκωθεί στα δύο πόδια συναγωνίζεται μπασκεμπολίστες καθώς φθάνει τα 2 μέτρα και 11 εκατοστά! Είναι έξι ετών και μοιάζει περισσότερο με μικρό άλογο, παρά με σκύλο. 

Το μεγαλύτερο άλμα
Το ρεκόρ στο... άλμα εις ύψος για σκύλους έχει εδώ και έξι χρόνια η Σιντερέλα, ένα greyhound από τις ΗΠΑ. Σε σχετικό διαγωνισμό «πέρασε τον πήχυ» σε ύψος 1,93μ.!

Ο ισορροπιστής
Ο καλύτερος ισορροπιστής είναι ο Sweet Pea, ένα κόλι που καταφέρνει να ισορροπεί αντικείμενα στο κεφάλι του και να διανύει αποστάσεις με αυτά! Το ρεκόρ του είναι 10 βήματα με ένα ποτήρι νερό στο μέτωπο.

Το μεγαλύτερο άλμα εις μήκος
Το σχετικό ρεκόρ κατέχει η σκυλίτσα Φοίβη, η οποία έχει καταφέρει να κάνει άλμα 10 μέτρων. 

Ούμπρα, η κολυμβήτρια
Η Ούμπρα, το βελγικό λυκόσκυλο, λατρεύει το κολύμπι. Μαζί με τον ιδιοκτήτη της έχει κολυμπήσει τουλάχιστον 600 μίλια! Αν ήταν άνθρωπος θα κέρδιζε μία θέση ανάμεσα στους 20 ταχύτερους κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων. 

Ο πιο γρήγορος σκύλος
Ο τετράποδος ανταγωνιστής του... Μπολτ λέγεται Μακ Μπλέιζερ. Ο μικρόσωμος σκύλος κατάφερε μέσα σε μόλις 1,87 δευτερόλεπτα να κάνει σλάλομ ανάμεσα σε 12 στύλους! Καθόλου άσχημα.

Ο πιο μεγάλος σκύλος
Παρόλο που είναι Άγγλος στην καταγωγή, λέγεται... Ζορμπάς και είναι ο πιο μεγάλος σκύλος στον κόσμο. Είναι ράτσας μαστίφ και ζυγίζει 140 κιλά! Παρά το τρομακτικό παρουσιαστικό του, οι ιδιοκτήτες του διαβεβαιώνουν ότι ο Ζορμπάς είναι ένας γλυκύτατος και πολύ αγαπησιάρης σκύλος.

newsbeast.gr