Web Toolbar by Wibiya Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του! ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Στο κρατητήριο του Α.Τ. Χανίων οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», επειδή εκείνος τον οποίο κατήγγειλε για την κακοποίηση των δύο σκυλιών του, της έκανε μήνυση. Τελικά η φιλοζωική δράση είναι ουσιαστικά ακτιβισμός και έχει πολλές συνέπειες για εκείνους, οι οποίοι επιδιώκουν, να σώσουν τα ζώα, και να αλλάξουν τα μυαλά των Ελλήνων, αξίζει να διαβάσετε το τι συνέβη και αυτή τη φορά.


Η Νατάσα Μπομπολάκη είναι ευρέως γνωστή και στην Κρήτη αλλά και πανελληνίως για τη φιλοζωική της δράση, αφού είναι και πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.


Άλλωστε πολλές φορές μέχρι σήμερα έχει μπει στο στόχαστρο κάποιων βοσκών της Κρήτης, οι οποίοι την έχουν απειλήσει, ότι θα την σκοτώσουν, ενώ έχει στοχοποιηθεί και από πολιτικούς, επειδή μάχεται για την αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων.


Σήμερα η κα Μπομπολάκη κατόρθωσε μετά από πολλές προσπάθειες και συνελήφθη ένας άνδρας, κάτοικος Χανίων, ο οποίος έχει τα δύο σκυλιά του μονίμως δεμένα κάτω από άθλιες συνθήκες αλλά και διαρκώς εκτεθειμένα στον ήλιο.


Τα σκυλιά, όπως εξήγησε η κα Μπομπολάκη στο www.zoosos.gr, παραμένουν αλυσοδεμένα μολονότι ο χώρος στον οποίο βρίσκονται είναι ούτως ή αλλιώς πολύ μικρός δηλαδή 1Χ3. Η βρωμιά εκεί είναι απερίγραπτη και τα σκυλιά (ένα εκ των οποίων είναι Χάσκυ) γαυγίζουν συνεχώς λόγω της ανίας και της εγκατάλειψης.


Εδώ και καιρό αυτόν τον άνδρα τον έχουν επισκεφθεί τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» για να τον συνετίσουν. Όμως εκείνος δεν βελτίωσε ούτε στο ελάχιστο τις συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών του, αν και του έστειλαν και σχετικές επιστολές και τον νόμο 4039/2012 για να τον διαβάσει.


Ήταν πάντα ειρωνικός απέναντι στους φιλόζωους εθελοντές και φυσικά απότομος. Χαρακτηριστικές είναι οι ατάκες, που ακολουθούν, και τις οποίες ξεστόμιζε σε εκείνους, που προσπαθούσαν με το καλό, να σώσουν τα ζώα: «Άντε να πλύνεις πιάτα…», «Είσαι για το ψυχιατρείο…», «Εδώ ο κόσμος χάνεται και συ ασχολείσαι με τους σκύλους…», «Σιγά μη τους βάλω και στο σαλόνι…» κ.ο.κ..


Σήμερα τελικά παρουσία της κας Μπομπολάκη άνδρες του Α.Τ. Χανίων τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο τμήμα. Κάποιος αστυνομικός ενημέρωσε τον δράστη για το πλαίσιο της διαδικασίας, ότι δηλαδή μπορεί και εκείνος να κάνει μήνυση στην κα Μπομπολάκη, επειδή τον κατήγγειλε.


Και τελικά έτσι και έγινε, πριν προλάβει η κα Μπομπολάκη να φύγει από το Αστυνομικό Τμήμα συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου για συκοφαντική δυσφήμηση και για ψευδή καταμήνυση!


Η εισαγγελέας, ως όφειλε, έδωσε εντολή να κρατηθούν και οι δύο μέχρι αύριο στις 12:00, όπου θα δικάζονταν και τα δύο αυτόφωρα αδικήματα. Η κα Μπομπολάκη δέχτηκε τελικά την πρόταση της εισαγγελέως να αφεθεί και εκείνη ελεύθερη και ο άνδρας, ο οποίος κακοποιεί τα σκυλιά του, και οι δύο μηνύσεις να εξεταστούν κατά την τακτική δικάσιμο.


Η κα Μπομπολάκη επειδή ένα μέλος της οικογένειας της αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας δεν ήθελε, να λείψει από το σπίτι της και να περάσει τη νύχτα στο κρατητήριο γι’ αυτό και αποδέχτηκε τελικά την πρόταση.


Όμως ζήτησε από τον διοικητή του Α.Τ. Χανίων να μιλήσει και εκείνος με τον άνδρα, που κακοποιεί αδιαφορώντας τα ζώα του και να τον συνετίσει. Τελικά ο διοικητής εξήγησε στην πρόεδρο του Φ.Σ.Χ., ότι μιλώντας μαζί με τον συγκεκριμένο «κύριο» εκείνος δεσμεύτηκε, ότι, αν δεν μπορέσει, να κάνει κάτι για τα ζώα, ώστε να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης τους… τότε θα αλλάξει σπίτι!


Βέβαια το σπίτι του είναι ιδιόκτητο και πολύ αμφιβάλλουμε κατά πόσο θα ωραία λόγια θα γίνουν πράξεις… Όμως ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» δεν πρόκειται να αφήσει τον συγκεκριμένο κύριο σε χλωρό κλαρί… μέχρι τα δύο αυτά σκυλιά πραγματικά, να ζήσουν καλύτερες μέρες!


zoosos.gr