Web Toolbar by Wibiya Φιλόζωοι άφησαν πτώματα αδέσποτων στις σκάλες του Δημαρχείου ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Φιλόζωοι άφησαν πτώματα αδέσποτων στις σκάλες του Δημαρχείου

Δέκα αδέσποτα ζώα, οκτώ σκυλιά και δύο γάτες, βρήκαν φρικτό θάνατο από φόλες που ασυνείδητοι πέταξαν στην πλατεία Δημαρχείου και στο πάρκο Ηρώων στο Κιλκίς.
Δεκάδες φιλόζωοι, μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο όπου μετέφεραν τα πτώματα των σκυλιών και των γατιών ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Τα οκτώ σκυλιά και οι δύο γάτες ήταν ζώα στειρωμένα, ενώ τα φρόντιζαν εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς.
Τόσο ο σύλλογος όσο και η δημοτική Αρχή της πόλης έχουν καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου.
Ο Δήμος Κιλκίς με αφορμή το επεισόδιο που έλαβε χώρα στην είσοδο του Δημαρχείου Κιλκίς από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κιλκίς, κατά το οποίο εκτυλίχθηκαν θλιβερές και δυσάρεστες σκηνές, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σίγουρα δεν τιμάει κανέναν η καθημερινή εικόνα των αδέσποτων ζώων που περιφέρονται στην πόλη του Κιλκίς σε άθλιες συνθήκες και σε πολλές περιπτώσεις συνιστούν κίνδυνο για τους πολίτες.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η δημοτική αρχή Κιλκίς στο μέτρο των δυνατοτήτων της και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν, προσπαθεί να ανταποκριθεί όσο μπορεί στο μείζον αυτό πρόβλημα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν αναλάβαμε πριν ενάμιση χρόνο, τα σκυλιά που φιλοξενούνταν στοκυνοκομείο δεν ξεπερνούσαν τα 100 και σήμερα ο αριθμός τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί φθάνοντας τα 180.
Δυστυχώς όμως τα περιορισμένα κονδύλια του δήμου και η γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν βοηθούν στην περαιτέρω αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα το πρόβλημα το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί από την κατακόρυφη αύξηση των αδέσποτων και λαμβάνει πλέον εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί και τα κρούσματα των επιθέσεών τους σε μικρά παιδιά, υπερήλικες δημότες και όχι μόνο.
Ενδεικτική του προβλήματος μάλιστα, είναι η σωρεία των καταγγελιών που δέχεται σχεδόν σε καθημερινή βάση η Εισαγγελία Κιλκίς.
Ο Δήμος Κιλκίς κατανοεί πολύ καλά το θέμα των αδέσποτων ζώων, επιδεικνύοντας την αρμόζουσα ευαισθησία. Δεν μπορεί όμως να μην καταθέσει τον ξαφνιασμό του απέναντι στο σημερινό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στο Δημαρχείο, όπου ως τρόπος διαμαρτυρίας για την τραγική θανάτωση των αδέσποτων ζώων από φόλες, επιλέχθηκε η τοποθέτηση των νεκρών ζώων στα σκαλιά της εισόδου.
Θεωρούμε ότι με το σημερινό επεισόδιο επιχειρήθηκε μια άνευ προηγούμενη προσπάθεια σχηματισμού αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του δήμου Κιλκίς, κάτι που θεωρούμε ανεπίτρεπτο.
Στο θέμα όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και ο καταλογισμός ευθυνών σε μια μόνο πλευρά σίγουρα δεν βοηθά στην επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.
Σε ό,τι αφορά την αποτρόπαια θανάτωση των αδέσποτων, η δημοτική αρχή Κιλκίς αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη με την κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστων».