Web Toolbar by Wibiya Συμβουλές για να αδυνατίσει το ζωάκι σας ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Συμβουλές για να αδυνατίσει το ζωάκι σας

Αν το κατοικίδιο σας είναι υπέρβαρο, η υγεία του κινδυνεύει από μία σειρά προβλημάτων. Ως ιδιοκτήτης είστε ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για το τι τρώει το ζώο σας. 
Πολλά ζώα είναι υπέρβαρα και πολλοί ιδιοκτήτες τα λυπούνται όταν τους παρακαλάνε να φάνε απ το τραπέζι! Κι όμως, πρέπει να τα λυπάστε όταν τους δίνετε ακατάλληλες τροφές και όχι όταν σας κοιτάνε σαν πεινασμένα!
1) Αν το ζωάκι σας είναι υπέρβαρο το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε άμεσα οποιαδήποτε λιχουδιά (ζώου ή...δική σας εφεύρεσης, πχ ζαμπονάκι).
2) Σε συνδυασμό με την μείωση της ποσότητας της τροφής που έτρωγε ως τώρα στο μισό ή στα 2/3 ή με αντικατάσταση της τροφής με ξηρά τροφή light για υπέρβαρα ζώα, η απώλεια βάρους θα είναι πιο εύκολη.
3) Τρίτο βήμα, συνδυαστικά πάντα με τα παραπάνω πρέπει να είναι η άσκηση. Όχι έντονη. Απλό περπάτημα, η καθημερινή βόλτα αρκεί για να καίει θερμίδες το σκυλάκι σας. Για τη γατούλα σας, μπορείτε να εφαρμόσετε παιχνίδι και κυνηγητό με κάποια κορδέλα ή μπαλάκι.
Μερικές ακόμα συμβουλές:
-Αν έχετε πολλά ζωάκια θα πρέπει να τα ταϊζετε σε ξεχωριστά δωμάτια ώστε αυτό που κάνει ''δίαιτα'' να μην έχει πρόσβαση στα πιάτα των άλλων.
-Ταϊζετε το ζώο σας κάθε μέρα, την ίδια ώρα, την ίδια ποσότητα. Μην αλλάζετε, μην προσθέτετε και μην δίνετε άλλο είδος τροφής.
-Μην δίνετε ανθρώπινες τροφές στο ζώο. Προτιμήστε την ξηρά τροφή ή αν του μαγειρεύετε, κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλα) και λιγότερο ρύζι.
-Αν πιστεύετε ότι το ζώο σας πεινάει, χωρίστε τα γεύματα σε δύο, ένα το πρωϊ και ένα το βράδυ (μην αυξήσετε όμως την ποσότητα τροφής).

O κτηνίατρος μπορεί να σας βοηθήσει στο ζύγισμα του ζώου και στο να σας προτείνει τροφές ''διαίτης''. Θυμηθείτε ότι η προσπάθεια θέλει επιμονή και υπομονή και τα κιλά χάνονται με διαφορετικό ρυθμό σε κάθε ζώο. Άλλο ζώο μπορεί να χρειαστεί 6 μήνες για 5 κιλά και άλλο να χάνει 1 ή 2 κιλά το μήνα.
adespoto.gr