Web Toolbar by Wibiya Παράλιο Άστρος Αρκαδίας: Σκοτώνουν τ' αδέσποτα για να έρθουν οι τουρίστες! ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Παράλιο Άστρος Αρκαδίας: Σκοτώνουν τ' αδέσποτα για να έρθουν οι τουρίστες!

Η οργανωμένη εξόντωση των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στο Παράλιο Άστρος της Αρκαδίας έλαβε φέτος πρωτοφανείς διαστάσεις. Στην πλατεία, στην παραλία και στους δρόμους του Άστρους εδώ και ένα μήνα βρίσκονται πτώματα δηλητηριασμένων ζώων, καθώς εφαρμόστηκε η «μέθοδος» της «ζωοκάθαρσης» από μανιακούς δολοφόνους δήθεν άγνωστους στους ντόπιους και στις αρμόδιες αρχές.
Οι φιλόζωοι της Κυνουρίας είναι ανάστατοι και κατήγγειλαν στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία (Ε.Φ.Ε.) με λεπτομέρειες το οργανωμένο έγκλημα, που συντελέστηκε εκεί και το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι. Η ευθύνη της προάσπισης της ζωής των ζώων της περιοχής ανήκει στον δήμο, ο οποίος σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 υποχρεούται, να διαθέτει κατάλληλο χώρο και να συλλέγει και φροντίζει τα αδέσποτα ζώα, προστατεύοντάς τα από τις εγκληματικές διαθέσεις οποιουδήποτε ψυχικά διαταραγμένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες των μελών της Ε.Φ.Ε. στην περιοχή, οι φιλόζωοι προσπαθούν με κάθε μέσο να προστατέψουν όσα ζώα μπορούν, προκειμένου να τους σώσουν τη ζωή, διερευνώντας ταυτόχρονα τις συνθήκες θανάτωσής τους ενώ αγωνίζονται και για τον εντοπισμό των ενόχων.
Η Ε.Φ.Ε. καλεί τον εισαγγελέα της περιοχής να κάνει χρήση του νέου νόμου και να απαλλάξει τις πόλεις της δικαιοδοσίας του από την οργανωμένη δράση των εγκληματιών, πολλοί από τους οποίους νομίζουν, ότι θα αυξήσουν το τουριστικό τους εισόδημα εξοντώνοντας τα ζώα.
Επανειλημμένα έχουμε τονίσει και από το www.zoosos.gr αυτό, που επισημαίνει και η Ε.Φ.Ε., ότι δηλαδή, όταν τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων γίνονται ευρέως γνωστά, η περιοχή της οποίας οι κάτοικοι τα εξοντώνουν (συνήθως με φόλες) δυσφημίζεται, αφού ειδικά μέσου διαδικτύου αυτά τα νέα κάνουν τον γύρο του κόσμου ταχύτατα.
Κανείς από τους τουρίστες, που έχουν ανεπτυγμένα τα αισθήματα της φιλοζωίας δεν θέλει να ξοδέψει τα λεφτά του σ’ έναν τόπο, που τα ζώα περνούν μαρτυρική ζωή. Η αρνητική δημοσιότητα για τον τόπο τους θα τους κάνει στην κυριολεξία ψάχνουν «να βρουν τουρίστα με το τουφέκι».
Η Ε.Φ.Ε. τονίζει, ότι θα συσπειρώσει όλα τα μέλη και τους φίλους της στη Πελοπόννησο για να βοηθήσουν την Κυνουρία, να απαλλαγεί απ' αυτό το φρικαλέο φαινόμενο.
Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος σ' αυτή την εκστρατεία προάσπισης της ζωής, καλούνται να επικοινωνήσουν με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία. Στην ιστοσελίδαwww.filozoiki.gr, στο e-mail: info@filozoiki.gr και στο τηλέφωνο: 2106020202.