Web Toolbar by Wibiya Καθημερινή δυσφήμιση της Ελλάδας: Φόλες και στην Χρυσή Ακτή ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Καθημερινή δυσφήμιση της Ελλάδας: Φόλες και στην Χρυσή Ακτή

Εχθές τα μεσάνυχτα οι θρασύδειλοι «φολαδόροι» ξαναχτύπησαν.Στόχος τους αυτή τη φορά ήταν η περιοχή της Χρυσής Ακτής-από τα πλέον τουριστικά μέρη κοντά στα Χανιά.
Στην περιοχή αυτή υπάρχουν πολλά αδέσποτα,τα οποία φροντίζουν οι περισσότεροι κάτοικοι και δεν τους ενοχλούν.Τον τελευταίο μήνα υπήρξαν αρκετά τηλεφωνήματα από ξενοδοχεία της περιοχής για την απομάκρυνσή τους-με το πρόσχημα ότι ενοχλούνται οι τουρίστες.

Επίσης οι φιλόζωοι κάτοικοι δεχόταν απειλές και φραστικές επιθέσεις όταν πήγαιναν να ταίσουν τα ζώα.Τα ζώα ήταν στειρωμένα και καθόλου επιθετικά.Κάποια ζούσαν στην περιοχή πολλά χρόνια.
Eγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα,μαζί με κατοίκους της περιοχής για να σώθουν τα ζώα.Δύο από αυτά τα κατάφεραν.Δυστυχώς όμως η γριούλα Λύττα και ο φίλος της δεν ήταν τόσο τυχεροί.
Όλη τη νύχτα και σήμερα το πρωί ,οι ζωόφιλοι αναζητούσαν τα υπόλοιπα.Δυστυχώς δεν εντοπίστηκαν, ούτε ζωντανά,ούτε νεκρά,καθώς στην περιοχή υπάρχει ένα δασάκι που μπορούσαν να κρυφτούν.Ειδοποιήθηκε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα του Γαλατά που κατέφθασε αμέσως.Τα νεκρά ζώα μεταφέρθηκαν για να τους γίνει τοξικολογική εξέταση ενώ σε έρευνα που έκανε ο αστυνομικός, βρήκε υπολλείματα φόλας που θα εξεταστούν .

Κάτοικοι αναφέρουν ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα,κλειστό φορτηγάκι χρώματος άσπρου τριγυρνούσε στην περιοχή και τους προκάλεσε εντύπωση.Υποψιασμένοι καθώς ήταν,αναζήτησαν τα ζώα και ξεκίνησε η περιπέτειά τους.
Μέλη του συλλόγου Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ μοίρασαν φυλλάδια στους τουρίστες που είχαν μαζευτεί και εκδήλωναν τον αποτροπιασμό τους για το θέαμα που αντίκρυζαν,ενώ θα εξεταστεί και το υλικό από την κάμερα ασφαλείας ενός από τα παρακείμενα σπίτια.
Παλιότερα,είχαμε αναφερθεί στην άνοιξη σαν την εποχή της φόλας.Οι τελευταίες εβδομάδες το επιβεβαιώνουν ατράνταχτα.Όλο το χειμώνα δεν ενοχλήθηκε κανείς από τα ζώα.Μόλις ξεκίνησε η τουριστική περίοδος, άρχισαν να ενοχλούν.
Ένα ακόμα δείγμα του πολιτισμού μας… που εξακολουθεί να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Και όπως φαίνεται δεν θα εξαλειφτεί ποτέ, ακόμα και αν η οικονομική κρίση έχει ήδη μειώσει τις κρατήσεις. Η απανθρωπιά συνεχίζεται να εφαρμόζεται και δεν τους νοιάζει ούτε καν να φερθούν έξυπνα -θεωρητικά έστω, ακόμα και αν δεν αγαπούν τα ζώα- και να μην δυσφημούν τη χώρα μας. Συνεχίζουν να παρανομούν, συνεχίζουν να μην έχουν ηθικές αξίες, συνεχίζουν να σπέρνουν το θάνατο.
adespoto.gr