Web Toolbar by Wibiya Σύντομα το πρώτο αποτεφρωτήριο δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων στην Αττική ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σύντομα το πρώτο αποτεφρωτήριο δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων στην Αττική


Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την αδειοδότηση της λειτουργίας του πρώτου αποτεφρωτικού συστήματος χαμηλού δυναμικού για την καύση νεκρών ζώων συντροφιάς. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθήνας - Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ, περιλαμβάνει τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων και Καματερού, Αιγάλεω, Αχαρνών, Ιλίου, Κερατσινίου και Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Μοσχάτου και Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, Νίκαιας και Αγ. Ι. Ρέντη, Πεντέλης, Περάματος, Περιστερίου, Πετρούπολης, Σαλαμίνας, Φυλής και Χαϊδαρίου), η οποία χρειάστηκε πέντε χρόνια για να «περάσει» από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, που έφτασαν τις 14 στον αριθμό. 
 
Σε κάθε περίπτωση, ο αποτεφρωτήρας που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) τίθεται επιτέλους σε λειτουργία. «Ηταν καιρός να πάψει η ανεπίτρεπτη πρακτική της παράνομης απόρριψης νεκρών ζώων σε κάδους απορριμμάτων, ρέματα ή άλλα σημεία, που αποτελεί την πραγματικότητα στα αστικά κέντρα», είπε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Γρ. Γουρδομιχάλης. Αλλωστε, ο νόμος 4039/2012 είχε μεταφέρει την ευθύνη της περιβαλλοντικής διαχείρισης των νεκρών ζώων στους Δήμους. 


Στον αποτεφρωτήρα θα φτάνουν τα νεκρά αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στα όρια του ΠΕΣΥΔΑΠ και δεσποζόμενα από όλο το λεκανοπέδιο, έναντι αντιτίμου. Σε περίπτωση θανάτου ενός ζώου, ειδοποιείται το ΔΙΚΕΠΑΖ που το παραλαμβάνει σε ειδικό αυτοκίνητο-ψυγείο και το μεταφέρει προς αποτέφρωση. 
Σημειώνεται οτι η χώρα μας επιδεικνύει τον τελευταίο καιρό σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα προστασίας των ζώων στη χώρα μας: απαγόρευση των θεαμάτων με ζώα (τσίρκο), ορισμός ειδικού εισαγγελέα για τις παραβάσεις σε δεσποζόμενα, αδέσποτα και άγρια ζώα στην Αττική κλπ. 

ypodomes.com