Web Toolbar by Wibiya Τα σκυλιά του Τιτανικού ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τα σκυλιά του Τιτανικού

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που βυθίστηκε ο Τιτανικός στο παρθενικό του ταξίδι από Southampton στη Νέα Υόρκη. Το θρυλικό κρουαζιερόπλοιο είχε εισαγάγει πολλές άνευ προηγουμένου πολυτέλειες, συμπεριλαμβανομένων και εγκαταστάσεων πανσιόν για τους σκύλους. Επίσης κατά τις πρώτες μέρες της κρουαζιέρας είχε διοργανωθεί και έκθεση σκύλων!

Δέκα σκυλιά συγκαταλέγονταν στους επιβάτες, από τα οποία μόνον τρεις επέζησαν: ένα pomeranian και ένα πεκινουά που τα πήραν μαζί τους οι επιβάτες ιδιοκτήτες τους και ένα Newfoundland που ανήκε στον πρώτο αξιωματικό του πληρώματος, William Murdoch.

Παραθέτω φωτογραφίες του πληρώματος του Τιτανικού με μερικά από τα σκυλιά πριν το καράβι χτυπήσει το παγόβουνο:



Ο ιδιοκτήτης του Newfoundland πνίγηκε μαζί με το περισσότερο πλήρωμα, αλλά πρώτα έσωσε το σκύλο του που λεγόταν Rigel και που έγινε ήρωας! Παραβλέποντας το τρομερό κρύο και το παγωμένο νερό, το σκυλί κολύμπησε για τρεις και πλέον ώρες προσπαθώντας μάταια να βρει τ' αφεντικό του. Στο τέλος, αποφάσισε να οδηγήσει μερικές από τις βάρκες με τους διασωθέντες στο καράβι Carpathia που ήρθε να τους μαζέψει. Όπως όμως το Carpathia προχωρούσε προσεκτικά σε αναζήτηση διασωθέντων, οι επιβάτες της τέταρτης βάρκας ήταν τόσο παγωμένοι και σχεδόν αναίσθητοι από το κρύο, που το καράβι θα τους χτυπούσε διότι δεν είχαν δύναμη να φωνάξουν. Ο Rigel προχώρησε μπροστά από τη βάρκα προπορευόμενος και γαυγίζοντας δυνατά για να τραβήξει την προσοχή των ναυτικών, οι οποίοι την είδαν επιτέλους και μάζεψαν τους ναυγούς. Συνέχισε δε να γαυγίζει μέχρι να μαζέψει το Carpathia όλους τους ζωντανούς.







Σύμφωνα με πληροφορίες για τα υπόλοιπα σκυλιά του Τιτανικού, υπήρχαν ακόμα οι εξής φυλές: French Bulldog, Chow Chow, Airedale kai άλλο ένα Newfoundland, το οποίο πήδηξε στη θάλασσα μαζί με την ιδιοκτήτριά του και τους βρήκαν και τους δυο αγκαλιά παγωμένους στη θάλασσα να επιπλέουν με το σωσίβιο, νεκρούς από υποθερμία.

Τέλος μερικά από τα σκυλιά του Τιτανικού επρόκειτο να λάβουν μέρος σε μια έκθεση στη Νέα Υόρκη. O Rigel, ο Newfoundland του πρώτου αξιωματικού του Τιτανικού, μετά από την ηρωική διάσωση των ναυαγών, υιοθετήθηκε από έναν από τους αξιωματικούς του Carpathia.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπετε το μεγιστάνα John J. Astor και τη γυναίκα του Madeleine με το σκύλο τους την Kitty. Ο Astor και η Kitty πνίγηκαν στον Τιτανικό, ή μάλλον ο Astor σκοτώθηκε όταν ένα από τα φουγάρα του πλοίου έσπασε και έπεσε στο κεφάλι του, οπότε όταν βρέθηκε το πτώμα του μετά από μέρες από τους Καναδούς που περιμάζεψαν λίγο παραπάνω από 300 νεκρούς του Τιτανικού, ήταν αδύνατο να αναγνωριστεί, οπότε η αναγνώριση έγινε λόγω των ρούχων και της ταυτότητάς του. Η Madeleine Astor που ήταν έγκυος γλίτωσε. Συνολικά σκοτώθηκαν πάνω από 1500 άνθρωποι που επέβαιναν στον Τιτανικό.
 
dogforum.gr