Web Toolbar by Wibiya Δράμα: Αλλο ένα κυνηγόσκυλο, περιμένει να σωθεί απ τον ιδιοκτήτη του ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δράμα: Αλλο ένα κυνηγόσκυλο, περιμένει να σωθεί απ τον ιδιοκτήτη του

Ανάμεσα σε δεκάδες σπίτια και ανθρώπους γύρω, ζει ένα κυνηγόσκυλο. Ολοι θεωρούν φυσιολογικές τις συνθήκες, αφού είναι..κυνηγόσκυλο.
Στη γειτονιά όλοι το ήξεραν αλλά  το μόνο που τους ενοχλούσε ήταν ότι μυρίζει άσχημα…Δεν γαυγίζει καθόλου,είπαν στους Φίλους Ζώων Δράμας.
Μια ηλικιωμένη κυρία αγρίεψε μάλιστα,  γιατί ''ανακατεύονται με τα ξένα σπίτια''.
''Το βάζει πίσω σε ένα κουτί! στην μηχανή!!! και πηγαίνει στο κυνήγι…τι και αν είναι δεμένο; σκυλί είναι. Αφού το ταΐζει! '' είπε.
Δεμένο με σχοινί τριάντα πόντους, στο κάγκελο.
Δύο παλιές κατσαρόλες δίπλα του, σακούλες σχισμένες  να …κάνει κάτι μέσα στην απραξία και στην μοναξιά του.
Σκυλόσπιτο  τρώγλη από πίσω του …
Ο ιδιοκτήτης ένας πενηντάχρονος που έρχεται  σε αυτό το παλιό σπίτι αργά το βράδυ μόνο για να κοιμηθεί και να πετάξει αποφάγια στον αιχμάλωτο της αυλής.
''Δεν έβγαλε φωνούλα ο σκυλάκος όσο ήμασταν εκεί. Παραδομένος στην μοίρα του. Φωνάξαμε την δημοτική αστυνομία  και από τα μπαλκόνια γύρω μας κοιτούσαν με απορία. Περιμένουμε το πρόστιμο της Δημοτικής Αστυνομίας και φυσικά να απομακρύνει τον  σκυλάκο από την αθλιότητα ο ιδιοκτήτης κυνηγός ή να τον παραδώσει στο κυνοκομείο της πόλης μας'', αναφέρουν οι Φίλοι Ζώων Δράμας.

Ετσι δυστυχώς ζει η πλειοψηφία των κυνηγόσκυλων, σε αυτοσχέδια κλουβιά, εγκαταλελειμμένα κτίρια και δεμένα από δέντρα, με καταφύγια τους βαρέλια και άλλα κουτιά. Δίχος ίχνος ανθρωπιάς, δίχως χάδι, η δουλειά τους είναι μόνο το κυνήγι. Μία δουλειά που τους επιβάλλουν οι κυνηγοί ενώ τις περισσότερες φορές τα σκυλιά αυτά είναι πολύ τρυφερά, με ανάγκη για επαφή με τον άνθρωπο. Υπομένουν ... υποφέρουν...για να κάνουν κάποιοι το χόμπι τους ενώ οι συγχωριανοί θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό να ζει έτσι το ''κυνηγόσκυλο''. Μα αν μπορούσε να μιλήσει...τι θα έλεγε;
adespoto.gr