Web Toolbar by Wibiya Πασχαλινοί κίνδυνοι για τα ζώα μας ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πασχαλινοί κίνδυνοι για τα ζώα μας

Το Πάσχα μπορεί να σημαίνει Ανοιξη, λουλούδια, ξεκούραση και κόκκινα αυγά όμως πρέπει να προσέχετε έθιμα που είναι... επικίνδυνα για τα κατοικίδιά μας! Διαβάστε και λάβετε μέτρα για 8 Πασχαλινούς κινδύνους που κρύβονται στο σπίτι μας.

1) ΑΥΓΑ ΒΑΜΜΕΝΑ 'Η ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ

Τα πλαστικά αυγά αποτελούν τον τέλειο στόχο για το ζωάκι μας που θα αποφασίσει να παίξει με το νέο, λαμπερό, ενδιαφέρον αντικείμενο που στολίσαμε! Οι ουσίες ή τα διακοσμητικά σχοινάκια κλπ που μπορεί να έχει πάνω όμως μπορεί να του προκαλέσουν πρόβλημα στο στομάχι.

Προσοχή και στα βρασμένα, βαμμένα αυγά γιατί αν το ζώο σας φάει ένα χαλασμένο θα αρρωστήσει. Μην δίνετε στο σκύλο σας τα χαλασμένα αυγά, δεν είναι σκουπιδοφάγος!

2) ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΓΡΑΣΙΔΙ

Το ψεύτικο διακοσμητικό γρασίδι μπορεί να δηλητηριάσει τα ζώα μας. Προτιμήστε χαρτάκια αντί για ψεύτκο γρασίδι στα καλάθια με τα αυγά σας.

3) ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ξέρουμε όλοι ότι η σοκολάτα είναι τοξική για τα ζώα μας. Φροντίστε να το μάθουν και τα παιδιά σας ή οι καλεσμένοι σας και μην επιτρέψετε να κεράσουν το ζωάκι σας λίγο από το σοκολατένιο αυγό τους!

4) ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΡΙΝΑ

Τα κρίνα είναι πανέμορφα αλλά ιδιαίτερα δηλητηριώδη για τα ζώα και κυρίως για τις γάτες όπως έχουμε ξαναγράψει στο adespoto.gr. Συμπτώματα δηλητηρίασης είναι ο εμετός, η λειθαργικότητα, η απώλεια όρεξης. Ειδικά οι γάτες που έχουν τη συνήθεια να δαγκώνουν τα λουλούδια μπορεί να πεθάνουν από ανεπάρκεια στο συκώτι τους σε λιγότερες από 2 μέρες, αν δεν δεχθούν κτηνιατρική φροντίδα. Προσοχή λοιπόν!

5) ΓΛΥΚΑ

Η πολύ ζάχαρη κάνει κακό στα ζώα μας γι αυτό μην δίνετε γλυκά ή καραμέλες στο ζωάκι σας. Προσοχή και στα περιτυλίγματα από καραμέλες που μπορεί να πέσουν κάτω και να τα καταπιεί το ζώο.

6) ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τα γλυκούλια λούτρινα λαγουδάκια, κοτοπουλάκια κλπ μπορεί να είναι τέλειο δώρο για τα παιδάκια όμως ο σκύλος μπορεί να θελήσει να ασχοληθεί μαζί τους! Κρατήστε τα μακριά από την πρόσβασή τους, ειδικά όταν ανοίγουν δώρα τα παιδιά.

7) ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ, ΠΑΠΑΚΙΑ, ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ (ΑΛΗΘΙΝΑ!!?!)

ΟΧΙ δεν είναι το τέλειο δώρο για φίλους σας, τα παιδιά σας ή εσάς! Δεν είναι Πασχαλινά δώρα και είναι ζωντανά πλάσματα που όσο χαριτωμένα κι αν είναι ως μωρά, θα μεγαλώσουν και θα θέλουν χώρο και πολύ καθαριότητα ενώ συχνά μεταφέρουν το βακτήριο της Σαλμονέλας που μπορεί να μεταδοθεί στα άλλα σας ζώα. Αφήστε τα λοιπόν να ζουν στη φύση και τα αγροκτήματα και όχι στα σπίτια σας!


8) ΒΑΡΕΛΟΤΑ/ΔΥΝΑΜΙΤΑΚΙΑ, το βράδυ της Ανάστασης

Πολλά ζώα χάνονται το Σάββατο της Ανάστασης, τρομαγμένα από τους δυνατούς ήχους! Μερικές συμβουλές πρόληψης,από το adespoto.gr,  για να μην χάσετε το ζωάκι σας αυτές τις γιορτινές μέρες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ .

adespoto


Διαβάστε επίσης: 


Προσοχή στα ζώα σας το βράδυ της Ανάστασης