Web Toolbar by Wibiya Αγγλία: Γεμάτες σακούλες με ακαθαρσίες σκύλων οι παραλίες ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αγγλία: Γεμάτες σακούλες με ακαθαρσίες σκύλων οι παραλίες

Μπορεί οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων να χρησιμοποιούν σακουλίτσες για να μαζέψουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους όμως οι πλαστικές σακούλες αποτελούν απειλή για το περιβάλλον και τις παραλίες της Αγγλίας όπου τις πετούν ή τις ξεχνούν!
Η Εταιρεία Προστασίας της Θάλασσας (MCS) ανακοίνωσε πως η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών στις παραλίες είναι οι σακούλες με ακαθαρσίες σκύλων που αφήνονται εκεί και οι οποίες αυξήθηκαν κατά 11%, μεταξύ του 2010 και του 2011.
Η Σκωτία καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση, με 71% σε μόλις ένα χρόνο!
Επιθεωρητής παραλιών αναφέρει ότι όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι αφού οι ιδιοκτήτες σκύλων φροντίζουν να τηρούν το νόμο και να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους όμως θα πρέπει και να παίρνουν τη σακουλίτσα μαζί τους φεύγοντας και όχι να την αφήνουν στην παραλία.
Το να αφήνεις μία σακούλα γεμάτη ακαθαρσίες στην παραλία, θα δημιουργήσει πρόβλημα καθώς οι ακαθαρσίες προστατεύονται για χρόνια από τη σακούλα, που θέλει πολύ χρόνο μέχρι να αποσυντεθεί, λέει ο επιθεωρητής.
Τονίζει πως οι σακούλες αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, ειδικά των παιδιών που παίζουν στην άμμο και μπορεί να πιάσουν το...περιεχόμενο. Οι ακαθαρσίες των σκύλων είναι πηγή βακτηρίων και μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα νερού.

Οι 'Αγγλοι αποδεικνύονται μάλλον...τεμπέληδες, αφού τι κόπος άραγε είναι, αφού έχεις μαζέψει τις ακαθαρσίες, να πετάξεις τη σακούλα σε έναν κάδο;

Με μία απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει βιοδιασπώμενες σακούλες ή χάρτινες, φιλικές προς το περιβάλλον, για την περισυλλογή των ακαθαρσιών του ζώου μας.

Υπάρχουν ακόμα ειδικές θήκες, σε σχήμα κόκκαλου, που κρεμιούνται στα κλειδιά μας ή στο λουρί του σκύλου και έχουν πολλές σακουλίτσες μέσα, για πολλές χρήσεις!

Τέλος, υπάρχει σαμαράκι που φορά ο σκύλος με τσεπούλα όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τις σακουλίτσες.

Ακόμα και απλές διασπώμενες σακούλες του σούπερ μάρκετ είναι κατάλληλες, αρκεί να τις πετάμε στους κάδους απορριμάτων!

adespoto