Web Toolbar by Wibiya Ένοχος ο δολοφόνος των 100 σκύλων στον Καναδά ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ένοχος ο δολοφόνος των 100 σκύλων στον Καναδά

Ένοχος κρίθηκε από δικαστήριο του Κεμπέκ ο Bob Fawcett, ο οποίος τον Απρίλιο του 2010 «αναγκάστηκε» να σκοτώσει εκατό σκυλιά ελκήθρου, επειδή δε μπορούσε να τα συντηρήσει…


Ο πρώην υπεύθυνος manager του πρακτορείου διοργάνωσης εκδρομών και αγώνων με σκυλιά με έλκηθρα, «Outdoor Adventures Whistler», θα δικαστεί στις 24 Μαΐου για πρόκληση πόνου και βασανιστηρίου ζώων.

Οι λεπτομέρειες της αποτρόπαιας πράξης του σοκάρουν, ενώ ο ίδιος έσπευσε τότε να δημοσιεύσει και φωτογραφίες από τη μαζική ταφή των νεκρών σκύλων. Σχολίαζε μάλιστα πως τα ζώα ήταν πανικοβλημένα όταν τα πυροβολούσε ή τους έκοβε το λαιμό με μαχαίρι.

Η δικαιολογία του ήταν πως δε μπορούσε να συντηρήσει και να φροντίσει τόσα σκυλιά και ο κτηνίατρος είχε αρνηθεί να τα θανατώσει αφού ήταν όλα υγιή.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πάντως ξεκαθάρισε πως «η εταιρεία του δεν διέταξε την σφαγή των σκυλιών και ότι δεν γνώριζαν καν τον τρόπο με τον οποίο θανατώνονται». Πάντως παραδέχτηκε την επίγνωσή τους ότι κάποια σκυλιά θανατώνονται αλλά πίστευαν ότι τα περισσότερα θα δίνονταν σε οικογένειες. Για τα δε σκυλιά που θανατώθηκαν, η εταιρεία πίστευε ότι θα γινόταν με νόμιμο, ανθρώπινο και ανώδυνο τρόπο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του adespoto.gr το φαινόμενο αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, μιας και έχουν ξαναγίνει μαζικές σφαγές σκύλων στο Κεμπέκ μεταξύ 1950 και 1975. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί με οδηγία της να περιορίσει τους αγώνες με έλκηθρα.

protothema.gr