Web Toolbar by Wibiya Ανελκυστήρας για υπέρβαρους σκύλους που δεν ανεβαίνουν σκάλες (photos) ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ανελκυστήρας για υπέρβαρους σκύλους που δεν ανεβαίνουν σκάλες (photos)


Ενώ τα αδέσποτα που λιμοκτονούν στους δρόμους αυξάνονται, οι δεσποζόμενοι σκύλοι έχουν περάσει στο άλλο άκρο καθώς πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να ανέβουν καν τις σκάλες λόγω παχυσαρκίας.

Το φαινόμενο της παχυσαρκίας των σκύλων αυξάνεται δραματικά, με τη βρετανική ασφαλιστική εταιρεία More Than να προβλέπει ότι μέχρι το 2022 πάνω από τους μισούς σκύλους θα είναι υπέρβαροι.
Η συσσώρευση λίπους στους σκύλους μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην πλάτη και τα κόκαλα, καθώς και αναπνευστικά ή δερματικά προβλήματα.

anelkustiras-skulwnΤα προβλήματα υγείας που προαναφέρθηκαν επιβαρύνουν σημαντικά τον οργανισμό του ζώου, που ενδέχεται να φτάσει στο σημείο να αδυνατεί να ανέβει τις σκάλες.
Σίγουρα η λύση είναι η δίαιτα και η σωστή διατροφή. Επειδή όμως τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα, μια εταιρεία σχεδίασε και ανέπτυξε έναν ανελκυστήρα ειδικό για παχύσαρκους σκύλους.

Ο ανελκυστήρας ακόμα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο όμως η κατασκευαστική εταιρεία που τον ανέπτυξε ελπίζει ότι σύντομα θα διατεθεί στην αγορά έναντι 5.000 λιρών Αγγλίας.

Η λειτουργία του είναι πάρα πολύ απλή. Ο σκύλος ανεβαίνει στο πλαστικό κουτί και πατώντας με την πατούσα του το κουμπί εκκίνησης ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες εύκολα και ξεκούραστα.

Θαυμάστε στις φωτογραφίες τον Chunky, το παχύσαρκο μπουλντόγκ να δοκιμάζει τον ανελκυστήρα σκύλων.

econews