Web Toolbar by Wibiya Τον εγκατέλειψαν και το παλιό κολλάρο έγινε ένα με το λαιμό του ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τον εγκατέλειψαν και το παλιό κολλάρο έγινε ένα με το λαιμό του

O νεαρός γκριφονάκος ο RAFAEL, παρουσιάστηκε πριν 2 μήνες στην Πολίχνη και διασχίζοντας στέγες παλιών σχεδόν ετοιμόρροπων σπιτιών,έφτανε στην αυλή του κ.Σωκράτη κάθε μέρα για να φάει μαζί με το σκυλί του. Σκορπούσε όμως μιά απαίσια μυρωδιά που γινόταν όλο και πιό έντονη και έτσι ο κ.Σωκράτης ζήτησε, μέσω του κτηνιάτρου του Καταφυγίου Θεσσαλονίκης, του Κυριάκου Αγαθαγγελίδη, να τον βοηθήσουμε για να τον πιάσει γιατί ο σκύλος ήταν πολύ φοβισμένος.Πράγματι πήγαν, ο Rafael ήταν κρυμμένος σε ένα άνοιγμα ντουλάπας και από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν ότι η μυρωδιά ερχόταν από τον λαιμό του, συνηθισμένη ιστορία....

Κάποιοι ανεγκέφαλοι φοράνε στα κουτάβια τους λουράκια και όταν τα χάνουν ή τα εγκαταλείπουν, μεγαλώνοντας το σκυλάκι , το λουρί γίνεται βρόγχος.

''Με μεγάλη δυσκολία καταφέραμε να τον βάλουμε στο αυτοκίνητο, φτάσαμε στο ιατρείο και αφού του έγινε ηρέμηση και κουρεύτηκε η περιοχή, φάνηκε στο βάθος ένα λουράκι που είχε γίνει ένα με το κρέας. Η δυσοσμία αφόρητη, σκέτη σαπίλα ο λαιμός του. Αφαιρέθηκε το ξένο σώμα, καθαρίστηκε καλά το μολυσμένο σημείο για να ηρεμήσει λίγο η περιοχή, άρχισαν ισχυρές αντιβιώσεις και για να μπορούμε να τον χειριστούμε για τις καθημερινές συχνές πλύσεις, ο γιατρός του έβαλε και ένα πορτοκαλλί σαμαράκι. Ένοιωσε καλύτερα ο καημενούλης και το έριξε στον ύπνο. Είμαστε σίγουροι ότι θα πάει καλά και βέβαια δεν θα επιστρέψει στην γειτονιά του, θα μείνει μαζί μας στο Καταφύγιο Ζώων ώσπου να βρεθεί μιά οικογένεια που θα τον αγαπήσει και θα τον πάρει μαζί της.'' αναφέρει η υπεύθυνη, κ Χατζημανώλη.

Αριθμός CHIP 934000011054050, Χαρίζεται. Πληροφορίες: animalrefuge.katafigiozoon@gmail.com


*Σκληρή φωτό:


adespoto.gr/facebook