Web Toolbar by Wibiya Πόσο μπορεί να ζήσει ένας σκύλος αν έχει για φαγητό λεμόνια; ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πόσο μπορεί να ζήσει ένας σκύλος αν έχει για φαγητό λεμόνια;

Στις 31 Ιανουαρίου 2012 πρωτοδημοσιεύσαμε τις φωτογραφίες αυτού του σκελετωμένου σκύλου τις οποίες ανέβασε στο Facebook μια φιλόζωη προσπαθώντας να κινητοποιήσει τους συμπολίτες της, ώστε αυτό το ζώο να σωθεί από τα χέρια του δυνάστη του.

Ο σκύλος ράτσας Ροδεσίας βρίσκεται διαρκώς δεμένος σ’ έναν άθλιο χώρο με στέγη ένα ακατάλληλο σπιτάκι, χωρίς φαγητό και για νερό έχει ό,τι ρίχνει η βροχή. Βρίσκεται στο χωριό Τριανταίικα Νεάπολης Αγρινίου πίσω από το σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς ο ιδιοκτήτης του Α.Μ., που χαρακτηρίζεται προβληματική προσωπικότητα, δεν τον ταΐζει ή τον ταΐζει όποτε το θυμάται. Μάλιστα απαγορεύει και σε εκείνους, που ενδιαφέρθηκαν να του αφήνουν τροφή, και οι αρχές αδιαφορούν.

Η τοπική κοινωνία κάνει τα στραβά μάτια... και κάποιος δήθεν φιλόζωος μεγαλοδικηγόρος από την Αθήνα, που στην αρχή «ενδιαφέρθηκε» φαινομενικά, να υιοθετήσει το ζώο... στη συνέχεια δήλωσε, ότι ήδη έχει 20 σκυλιά και πως δεν το θέλει!
Αν ο σκύλος έτρωγε τα λεμόνια, που πέφτουν από την λεμονιά, η οποία βρίσκεται εκεί, που είναι διαρκώς δεμένος, θα ήταν χορτάτος. Δυστυχώς οι σκύλοι δεν τα τρώνε, ακόμα και αν πεθαίνουν της πείνας.

Αν και ο νέος νόμος είναι σε ισχύ και οι νέες ποινές για την παθητική κακοποίηση ζώου είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις προηγούμενες, κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να καταγγείλει τον κηδεμόνα αυτού του σκύλου.

Πόσο καιρό ακόμα θα επιτρέψουμε σε αυτόν τον εγκληματία, να συμπεριφέρεται έτσι στο ζώο του;

http://www.zoosos.gr/article/1007/poso-borei-na-zesei-enas-skulos-ehei-gia-phageto-lemonia