Web Toolbar by Wibiya Καβάλα: Κατά κτηνιάτρων που κόβουν αυτιά και ουρές αλλά και όσων πωλούν ζώα κινείται η Αστυνομία ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Καβάλα: Κατά κτηνιάτρων που κόβουν αυτιά και ουρές αλλά και όσων πωλούν ζώα κινείται η Αστυνομία

Στο adespoto.gr έχουμε γράψει πολλές φορές για τον παράνομο αν και συνηθισμένο από ιδιοκτήτες καθαρόαιμων ρατσών που έχουν πλήρη άγνοια ακρωτηριασμό αυτιών και ουρών κουταβιών. Και παρότι γίνονται από κτηνίατρους, επί πληρωμή δεν παύουν να είναι παράνομοι και να παραβιάζουν το άρθρο 10 του νόμου 2018/1992.
Ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας, κ Μαλλελίδης με επιστολή του προς το Α.Τ. υπαίθρου, μετά από καταγγελία του φιλοζωϊκού σωματείου ΑΙΣΩΠΟΣ  ζητά να γίνουν έλεγχοι τόσο για τους κτηνίατρους που κόβουν αυτιά και ουρές όσο και όσους κάνουν τους μεσάζοντες για να πουληθούν κουτάβια από παράνομα εκτροφεία και ιδιώτες! Επιτέλους, ένας αστυνομικός που καταλαβαίνει τόσο την παρανομία της κοπής αυτιών-ουρών όσο και το απαράδεκτο ζευγάρωμα κάθε σκύλου από ιδιώτη ο οποίος προχωρά σε πώληση κουταβιών είτε επειδή είναι κάποιας ράτσας είτε επειδή στήνει παράνομο εκτροφείο. 
Ζητά ακόμα να γίνει έλεγχος και στα Pet shops για να ελεγχθεί αν έχουν άδεια να πουλάνε κουτάβια και γατάκια.

Μπράβο στον κ Μαλλελίδη και ελπίζουμε κι άλλα αστυνομικά τμήματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του!
adespoto.gr