Web Toolbar by Wibiya Παραμελημένο τσοπανόσκυλο έγινε βρώμικη «μαλλιαρή» μπάλα – Ποινή φυλάκισης για τους ιδιοκτήτες ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Παραμελημένο τσοπανόσκυλο έγινε βρώμικη «μαλλιαρή» μπάλα – Ποινή φυλάκισης για τους ιδιοκτήτες

Με ποινή φυλάκισης απειλείται ένα ζευγάρι ασυνείδητων Βρετανών, που άφησαν το τσοπανόσκυλό τους να παγιδευτεί μέσα στο ίδιο του τρίχωμα με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε μια «μαλλιαρή μπάλα».

Ειδικότερα, ο David και η Majorie Massey, από μια συνοικία του Μπεντφορντσάιρ στην Αγγλία, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σοβαρή παραμέληση του πεντάχρονου σκύλου τους «Woody», επειδή ντρέπονταν, όπως δήλωσαν, να τον πάνε στον κτηνίατρο, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει.

Το σκυλί υπέφερε από όγκο στο στόμα, καθώς και χρόνια μόλυνση στα μάτια και τα αυτιά. Το τρίχωμά του είχε γεμίσει ψύλλους και ψείρες, ενώ τα νύχια του έφταναν τα πέντε εκατοστά, προκαλώντας απίστευτο πόνο στο άτυχο ζώο.
Τελικά οι ιδιοκτήτες του παράτησαν τον «Woody» έξω από ένα καταφύγιο ζώων.

Χρειάστηκαν τέσσερις κτηνίατροι και παραπάνω από μια ώρα για να απελευθερώσουν τον σκύλο από το ίδιο του το τρίχωμα.
Το θέαμα ήταν δραματικό. Το σώμα του σκύλου ήταν γεμάτο πληγές και κύστες.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των κτηνιάτρων, η κατάσταση του «Woody» ήταν μη αναστρέψιμη, οπότε υπεβλήθη σε ευθανασία.

Τώρα ο 62χρονος David και η 60χρονη Majorie αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης για την εγκληματική τους αμέλεια.
«Λόγω της εκτεταμένης κακοποίησης σε αυτή την υπόθεση πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να τεθείτε υπό κράτηση», δήλωσε ο εισαγγελέας έδρας.

Σημειώνεται ότι μόνο όταν η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας μετακόμισε με το παιδί της πίσω στο σπίτι το ασυνείδητο ζευγάρι αποφάσισε ότι έπρεπε να «ξεφορτωθεί» τον «Woody».

econews