Web Toolbar by Wibiya Εκστρατεία για τους σκύλους στην κοινότητα Πολεμιδιών ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Εκστρατεία για τους σκύλους στην κοινότητα Πολεμιδιών

Κύπρος- Μέτρα για καθαριότητα

Λεμεσός: Τέρμα στις παρανομίες των ιδιοκτητών σκύλων που απειλούν το φυσικό περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την καθαριότητα στην ευρύτερη περιοχή του, είναι αποφασισμένος να θέσει ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών. «Θα είμαστε πολύ απαιτητικοί για...

την εφαρμογή από όλους τους πολίτες της νομοθεσίας περί σκύλων», δηλώνει κατηγορηματικά ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργίου, επισημαίνοντας τη σημασία που αποδίδει το Δημοτικό Συμβούλιο για συμμόρφωση όσων διατηρούν κατοικίδιο ζώο στην περιοχή του δήμου.

Η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα κάποιων δημοτών οι οποίοι με τα κατοικίδια παραβιάζουν του Νόμους, ρυπαίνουν και υποβαθμίζουν τη δημόσια υγεία και την καθαριότητα περιλαμβάνονται στο στόχαστρο της εκστρατείας που άρχισε χθες ο Δήμος Πολεμιδιών με σύνθημα «Τα ζώα είναι φίλοι του ανθρώπου».

Η εκστρατεία των υπηρεσιών του Δήμου περιλαμβάνει καταγραφή όλων των ζώων από σπίτι σε σπίτι. Ταυτόχρονα θα διανέμεται ενημερωτικό φυλλάδιο στους δημότες που έχουν σκύλους για τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους έναντι των νόμων: Πώς γίνεται η σωστή φύλαξη-φιλοξενία του ζώου, γιατί χρειάζεται ο πολίτης να έχει μαζί του φτυαράκι και σακούλι για τη βόλτα με το ζώο του και γιατί το ζώο δεν πρέπει να κυκλοφορεί αδέσποτο είτε στους δρόμους, είτε στον περίβολο του σπιτιού. Στα πλαίσια της εκστρατείας θα μοιράζονται δωρεάν σακουλάκια και φτυαράκια στους πολίτες που διατηρούν ζώο, σε μια προσπάθεια περισσότερης ευαισθητοποίησης για την υγεία και καθαριότητα.

Ο Φιλελεύθερος