Web Toolbar by Wibiya Όταν οι σκύλοι βαριούνται και συνηθίζουν το ανάρμοστο μάσημα. ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Όταν οι σκύλοι βαριούνται και συνηθίζουν το ανάρμοστο μάσημα.


Στις μέρες μας οι περισσότεροι είμαστε υπερβολικά απασχολημένοι και αφήνουμε τα σκυλιά μας εντελώς μόνα για μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου 12 ώρες ή και περισσότερο. Οταν επιστρέφουμε βρίσκουμε το σκυλί να έχει μασήσει όλα τα αγαπημένα μας παπούτσια, ρούχα, έπιπλα, σύρματα, καλώδια κτλ. Και βέβαια μετά αρχίζουν οι φωνές στο σκύλο και οι επιπλήξεις.

Πρώτα από όλα κάτι τέτοιο δεν είναι δίκαιο για το σκυλί. Αν πραγματικά είστε τόσο απασχολημένοι με τις καθημερινές σας δουλειές, θα πρέπει να σκεφτείτε καλύτερα την ιδέα να έχετε σκύλο. Αλλα κατοικίδια μπορεί να είναι περισσότερο κατάλληλα. Οι σκύλοι είναι ζώα αγέλης από τη φύση τους. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται συντροφικότητα και δεν τους αρέσει να τα αφήνουν μόνα για πολλή ώρα.

Αν πάλι βρίσκεστε σε αυτήν τη θέση, ίσως θα μπορούσατε να ζητήσετε από κάποιον φίλο ή συγγενή να παίξει μαζί του ή να το πάει μια βόλτα στη μέση της μέρας. Αν βέβαια μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά μπορείτε να προσλάβετε κάποιον ειδικά για αυτήν τη δουλειά.
Ο νούμερο ένα λόγος για ανάρμοστο μάσημα όταν δεν βρίσκεστε σπίτι είναι η πλήξη που νιώθουν.

Καλό θα ήταν να έχετε το σκυλί σας εφοδιασμένο με παιχνιδάκια για να παίζουν μόνα τους. Πολλά παιχνιδάκια είναι γεμάτα με φυστικοβούτυρο ή άλλα κεράσματα. Ετσι το σκυλί διατηρείται απασχολημένο κατά τη διάρκεια της απουσίας σας. Ένα άλλο κόλπο είναι να αφήνετε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ανοιχτά. Η ομιλία στο ραδιόφωνο λέγεται ότι επιδρά καλύτερα από τη μουσική και είναι κατευναστική για τα περισσότερα σκυλιά. Βέβαια τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση, ούτε καν ένα δεύτερο σκυλί το οποίο δεν είναι και τόσο καλή ιδέα ειδικά αν δεν έχετε χρόνο και για τον πρώτο σκύλο σας! 


zoofilia.gr