Web Toolbar by Wibiya Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σερρών κάνει απεγνωσμένα έκκληση σε όλους τους φιλόζωους και τους προτρέπει να αντιδράσουν για το πογκρόμ εις βάρος των αδέσποτων ζώων, το οποίο ξεκίνησε σήμερα το πρωί από συνεργεία του Δήμου Σερρών με την μέθοδο της περισυλλογής! Στόχος εκείνων, που σκαρφίστηκαν την ιδέα, είναι επί της ουσίας να μεταφερθούν σε άγνωστη και προφανώς ακατοίκητη περιοχή, τα αδέσποτα – που περιφέρονται στους δρόμους της πόλης – ώστε αυτά να μην «ενοχλούν» τους περαστικούς, αλλά κυρίως τη δημοτική αρχή και την «αισθητική» της.
Ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, που είναι και κτηνίατρος, διαβάζοντας τον νέο νόμο 4039/2012 – κατά πως τον βολεύει – βάλθηκε να «καθαρίσει» τον τόπο από τα αδέσποτα, τα οποία με πολύ κόπο, αγάπη και έξοδα έχει στειρώσει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σερρών. Τα δημοτικά συνεργεία παρανομώντας ξεκίνησαν σήμερα τη συγκέντρωση των σκυλιών, αφού αυτή αποφασίστηκε εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου.
Ο δήμαρχος Σερρών ως επικεφαλής δεν σκέφτηκε ή αδιαφόρησε για τις συνέπειες, που θα έχει μια τέτοια εγκληματική πρωτοβουλία. Δεν σκέφτηκε, ότι θα δυσφημίσουν την πόλη του, τον ίδιο, και τη δημοτική αρχή που εκπροσωπεί, οι εικόνες των σκυλιών δεμένων πάνω σε αγροτικά αυτοκίνητα να οδηγούνται άγνωστο που. 


«Πογκρόμ» κατά των αδέσποτων ζώων στις Σέρρες
Οι φωτογραφίες και τα πλάνα κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου. Έχουν ξεσηκώσει τους φιλόζωους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων καθώς και την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, την πλέον πολυμελή ομοσπονδία της χώρας, η οποία θα κινηθεί και νομικά εναντίον του δήμου με βάση τις παρανομίες, που έγιναν, και τις οποίες ξεκάθαρα αναφέρει ο νόμος 4039/2012.
Κύριε δήμαρχε, αν και είστε κτηνίατρος, προφανώς η αγάπη σας για τα ζώα περιορίζεται σε μια στενά επαγγελματική σχέση με σαφή οικονομικά ανταλλάγματα. Η δημοτική αρχή της οποίας προΐσταστε αποδεικνύει με τις πρακτικές, που υιοθετεί, για ακόμη μια φορά πόσο απολίτιστοι είμαστε ως λαός, πόσο αντιφιλοζωική είναι η κουλτούρα μας, πόσο οπισθοδρομική είναι η αντίληψη μας και πως εμείς οι ίδιοι τελικά αποτελούμε το χειρότερο παράδειγμα για τα παιδιά μας.
Τα ζώα είτε σας αρέσει, είτε όχι, έχουν δικαίωμα να ζούν ανάμεσα μας και το ο νέος νόμος το τονίζει ξεκάθαρα… Αντί να μεριμνήσετε για τη φροντίδα τους, αφού είσαστε υποχρεωμένοι και από το νόμο να το πράξετε, αντιθέτως επιδιώκεται την εξόντωση τους… Από κανένα σημείο του νέου νόμου δεν προκύπτει, πως είναι ορθό, αυτό που πράττετε.
Η περισυλλογή των ζώων, που συγκεντρώνονται από περιοχές εντός πόλεως ή αλλού, πρέπει να γίνεται, ώστε αυτά να στειρωθούν, να εμβολιαστούν, να τσιπαριστούν και στη συνέχεια να επανατοποθετηθούν μέσα στις πόλεις ή τα χωριά, αφού αυτό είναι το φυσικό τους περιβάλλον.Ένα σκυλί, που κάποιος το παρατάει σε ορεινή ή ακατοίκητη περιοχή, δεν μπορεί να επιβιώσει. Επί της ουσίας έτσι καταδικάζεται σε θάνατο κυρίως λόγο ασιτίας!
Οι δικαστές, που θα κληθούν στο Πταισματοδικείο Σερρών, να δικάσουν τα δύο ανήλικα παιδιά, 8 και 10 ετών αντίστοιχα, τα οποία σκότωσαν ένα κουτάβι στις 21 Ιανουαρίου 2012 στη Βυρώνεια Σερρών, θα πρέπει προφανώς να δείξουν τεράστια επιείκεια απέναντι τους, αφού οι ενήλικες, όπως είστε εσείς κύριε δήμαρχε, δίνουν τέτοιο κακό παράδειγμα, εξοντώνοντας τα σκυλιά ομαδικά!