Web Toolbar by Wibiya Κρήτη: Ο δολοφόνος του 25χρονου, ο γιος του βοσκού που απειλούσε ζωόφιλη ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Κρήτη: Ο δολοφόνος του 25χρονου, ο γιος του βοσκού που απειλούσε ζωόφιλη

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τα όσα γράφουμε καθημερινά στο adespoto.gr σχετικά με την ψυχική κατάσταση ή τον εγκληματικό χαρακτήρα όσων κακοποιούν ζώα, επιβεβαιώνονται με εγκληματα όπως αυτό.
Με ιδιαίτερη δυσκολία και ανατριχίλα, γράφουμε τις γραμμές αυτές, προς ενημέρωσή σας.

Ο γιος του βοσκού που απειλούσε με βρισιές, επιθέσεις και απειλές κάψει ζωντανή την οικογένεια της την κ Μπομπολάκη,στην Κρήτη,επειδή του αφαίρεσε το σκυλί που κρατούσε σε άθλιες συνθήκες,  είναι ο δράστης της ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονίας ενός 25χρονου για μία ασήμαντη αφορμή.

Το στυγερό έγκλημα έγινε στην εθνική οδό, όπου ο δράστης πλησίασε με το αυτοκίνητό του τον 25χρονο και τον ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ. Για ακόμα μία φορά τίθεται το θέμα της παράνομης οπλοκατοχής και των όπλων των κυνηγών, που μπορούν να χρησιμοποιούν, ακόμα και αν έχουν άδεια για κυνήγι, εναντίον αδέσποτων σκύλων που ''τους έφαγαν μία κότα'' ή εναντίον ανθρώπων!

Μάλιστα ο δράστης πυροβόλησε και τον αδελφό του θύματος, 23 ετών, που οδηγούσε πιο μπροστά, αλλά εκείνος τραυματίστηκε ελαφρώς.

Για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται πόσο βίαιοι είναι οι περισσότεροι βοσκοί, πως όσοι βασανίζουν ή κακοποιούν ζώα ή έστω τα αντιμετωπίζουν ως σκουπίδα, είναι πιθανοί εγκληματίες στην κοινωνίας μας!

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ, ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:

Το Σύνδρομο Κακοποίησης Ζώων - Πάρτε το στα σοβαρά

Σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν ότι το ίδιο άτομο που τις κακοποίησε είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιο τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998).

Σε άλλη μελέτη αναφέρεται ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι τους.

Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των ΗΠΑ, η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς!

Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο, βρέθηκαν να έχουν κάνει κι άλλα εγκλήματα ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους. (Arluke, A. & Luke, C. 1997).

Σε άλλη έρευνα, 99% (!!!) όσων  κακοποιήσαν ζώο είχαν καταδικαστεί για άλλα εγκλήματα και το 100% ανθρώπων που είχαν διαπράξει σεξουαλική δολοφονία, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα! Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο,είχαν επιτεθεί σε άνθρώπους. (Clarke, J. P. 2002).

Το 63,3 % των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα, έχουν παραδεχτεί ότι έχουν κακοποιήσει ζώα (χώρια αυτούς που δεν το παραδέχονται)(Schiff Louw Ascione, 1999).

Παράλληλα, η αστυνομία θεωρεί επίσημα ότι η κακοποίηση ζώων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλεφθεί αν κάποιος θα διαπράξει στο μέλλον κάποια επίθεση (κυρίως σεξουαλική).


adespoto