Web Toolbar by Wibiya Φουκουσίμα: άφησαν τα ζώα να πεθάνουν (video) ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Φουκουσίμα: άφησαν τα ζώα να πεθάνουν (video)

Απόλυτη ησυχία επικρατεί στην αποκλεισμένη ζώνης της Φουκουσίμα, σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο που καταστράφηκε από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011.
Μια ημέρα μετά το πυρηνικό ατύχημα, περίπου 78.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και εκκένωσαν την περιοχή, με την πεποίθηση ότι σε λίγες ημέρες θα γυρίσουν πίσω.

Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι άφησαν τους σκύλους τους δεμένους στην αυλή, τις γάτες κλεισμένες στα σπίτια και τα ζώα στους στάβλους.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η αποκλεισμένη ζώνη της Φουκουσίμα μοιάζει με χωριό – φάντασμα, απαλλαγμένο από κάθε μορφή ζωής, καθώς το μόνο που έχει απομείνει είναι τα κουφάρια νεκρών ζώων.

Οι αγελάδες και τα γουρούνια πέθαναν από την ασιτία, ενώ τα σκυλιά και οι γάτες αρρώστησαν.

Αυτό ίσως είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα μιας πυρηνικής κρίσης, ωστόσο οι φιλόζωοι κάνουν λόγο για εικόνες ντροπής, επισημαίνοντας ότι η εγκατάλειψη των ζώων είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

«Είναι αισχρό», δήλωσε ο Yasunori Hoso από το γραφείο της φιλοζωικής οργάνωσης United Kennel Club στην Ιαπωνία.
«Από την πρώτη ημέρα της καταστροφής, ζητούσαμε συνεχώς από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να σώσει αυτά τα ζώα. Μετά το πυρηνικό ατύχημα, έπρεπε να βρεθεί μια λύση για να σωθούν οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα», τόνισε.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας από την άλλη πλευρά αντικρούει τις κατηγορίες των φιλόζωων επισημαίνοντας ότι διεξήχθησαν προσπάθειες για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, επέλεξε να κρατήσει μια πιο «συνετή» στάση ως προς τη διάσωση των ζώων, δεδομένων των κινδύνων που αντιμετώπιζαν όσοι άνθρωποι εισέρχονταν στην αποκλεισμένη ζώνη.


econews