Web Toolbar by Wibiya Tα επικίνδυνα ζώα, είναι αυτά με τα δύο πόδια που στέκονται όρθια! ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Tα επικίνδυνα ζώα, είναι αυτά με τα δύο πόδια που στέκονται όρθια!

Επιτέλους η Ελλάδα κάνει ένα βήμα στον μακρύ δρόμο που έχει να τραβήξει μέχρι να «νιώσει» λίγο περισσότερο Ευρώπη, όσον αφορά στην φιλοζωική παιδεία.

Σε εννέα μήνες φυλάκισης  και πρόστιμο 3.000 ευρώ, καταδικάστηκε ο  55άχρονος Αλβανός που σκότωσε με βαριοπούλα έναν αδέσποτο σκυλάκι , τον Ρήγα, και τραυμάτισε σοβαρά ένα ακόμα, στην περιοχή του Μοσχάτου, στις 23 Δεκέμβρη του 2011.

Εχθές έγινε η δίκη και χωρίς δεύτερη κουβέντα, ο Αλβανός, καταδικάστηκε από την πρόεδρο του πλημμελειοδικείου, στην πιο μεγάλη ποινή που έχει καταγραφεί στα χρονιά για ένα τέτοιο πλημμέλημα.

Αυτό είναι ευχάριστο πραγματικά, καθώς δείχνει πως τελικά η δικαιοσύνη μπορεί να υπερασπιστεί ακόμα και τη ζωή ενός ζώου, που πολλοί ακόμα τη θεωρούν κατώτερη της ανθρώπινης.

Η διαφορά μας όμως με άλλες χώρες της Ευρώπης είναι ότι στο εξωτερικό το να θανατώσεις ή να κακοποιήσεις ένα ζώο, θεωρείται κακούργημα.
Και αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε και εμείς για τη χώρα μας.

Αστεία μου φάνηκε εντελώς η συνήγορος του δράστη, που ισχυρίστηκε ότι τα σκυλιά επιτέθηκαν στον πελάτη της επειδή ήταν πεινασμένα!
Αυτό εξαγρίωσε τους κατοίκους της περιοχής που κατάθεσαν στη δίκη , ότι τα σκυλιά ήταν ήρεμα και φιλικά , αγαπητά από τη γειτονιά όπου έγινε το περιστατικό, ενώ οι περίοικοι είχαν φροντίσει να τους δώσουν μέχρι και ονόματα, αναγνωρίζοντας τα ως σκυλιά της περιοχής τους.

Προσωπικά θέλω να πω ένα τεράστιο μπράβο στις ζωοφιλικές οργανώσεις που έστειλαν τον δίποδο ζώο στο δικαστήριο , αλλά να συγχαρώ και τον  επί σειρά ετών φίλο μου Θανάση Πλεύρη, δικηγόρο της φιλοζωικής οργάνωσης που υπερασπίστηκε στο δικαστήριο τα δικαιώματα του άτυχου Ρήγα,  που ανέλαβε την υπόθεση.

Τέτοια περιστατικά πρέπει να καταδικάζονται, να οδηγούνται στη δικαιοσύνη και να δημοσιοποιούνται για να παραδειγματίζονται όλοι ως προς το πώς πρέπει να φέρονται στα ζώα, ακόμα και αν οι ίδιοι δεν τρέφουν λεπτά αισθήματα για εκείνα.

Είναι απάνθρωπο , αδικαιολόγητο και ασυγχώρητο το γεγονός ότι στην εποχή που ζούμε, υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται ήθους και παιδείας, μόρφωσης και καλλιέργειας, ώστε να γνωρίζουν πως και τα ζώα, όπως ο άνθρωπος έχει δικαιώματα με πρώτο, αυτό στη ζωή.

Άνθρωποι που δεν σέβονται την όποια μορφή ζωής και κακοποιούν ή έστω κακομεταχειρίζονται ζώα, είναι εξίσου επικίνδυνοι για τους ανθρώπους  και από αυτούς πρέπει να φυλασσόμεθα.

Μπράβο σε όλους όσοι συμμετείχαν στην διαδικασία καταδίκης του Αλβανού δράστη για τον θάνατο του μικρού σκύλου, τις φωτογραφίες του οποίου αρνούμαι να δημοσιεύσω παρά το γεγονός ότι θα βοηθούσε στο να νιώσει κανείς τουλάχιστον αηδία για τον δολοφόνο και οίκτο για το αθώο τετράποδο.

Ας μην εγκαταλείψουμε τουλάχιστον εμείς που αγαπάμε τα ζώα, την προσπάθεια να έχουν οι τετράποδοι φίλοι μας, μία καλύτερη ζωή.

Η κακοποίηση και η θανάτωση ζώου πρέπει να θεωρηθεί κακούργημα και  μάλιστα σύντομα, όπως γίνεται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό.

ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ