Web Toolbar by Wibiya Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

Δεν πέρασαν 10 μέρες από τότε, που ο Φώτης Γλαράκης, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής, ενοχλημένος από τα αδέσποτα, τα οποία περιφέρονται συνήθως σ’ ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στα Μουδανιά Χαλκιδικής, ζήτησε, να εξαφανιστούν από εκεί… και ήδη εντοπίστηκαν τα πρώτα εμφανώς κακοποιημένα, το ένα μάλιστα ξυλοκοπημένο μέχρι θανάτου!
Το ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου
Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Η Άντα Σαλαμανούδη, κάτοικος της περιοχής με σημαντικό φιλοζωικό έργο, που έχει αναμειχθεί ενεργά στη σωτηρία αυτών των ζώων κινητοποιώντας και τον Δήμο Νέας Προποντίδας, ο οποίος επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα, εντόπισε την περασμένη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου έναν σκύλο νεκρό με εμφανή πάνω στο σώμα του τα σημάδια της κακοποίησης, που υπέστη, έναν σκύλο να περιφέρεται γεμάτος αίματα, ενώ τα υπόλοιπα σκυλιά, που συνηθίζει να ταΐζει εκεί, φοβισμένα δεν την πλησίασαν ούτε για να φάνε. Αρκετά φαίνονταν, ότι είχαν ξυλοκοπηθεί. Κάποια παραμένουν άφαντα.
Ένα ακόμη ζώο πλήρωσε με τον θάνατο του την ύπαρξη του!
Η ίδια περιγράφει στο www.zoosos.gr τι αντίκρισε: «Αυτός ο σκύλος με περίμενε μέρα -νύχτα στην πόρτα της περίφραξης του εγκαταλειμμένου οικοπέδου, την Πέμπτη τον βρήκα νεκρό στο εκκλησάκι έξω από την περίφραξη του εγκαταλειμμένου οικοπέδου (δίπλα στον Αρβανιτίδη). Τα βαριά τραύματα έφεραν επώδυνο τέλος στη σύντομη ζωούλα του. Εντελώς σπασμένο ήταν το πίσω πόδι, το άλλο ήταν γεμάτο πληγές, ενώ έφερε και βαρύ τραύμα στο πρόσωπο».
Διαρκές έγκλημα
Όπως ήδη έχουμε γράψει στα Μουδανιά του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, τα ζώα, που οι ντόπιοι δεν θέλουν, τα ξεφορτώνονται παρατώντας τα σ’ ένα μη επαρκώς περιφραγμένο οικόπεδο, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, το οποίο έχει γίνει το άτυπο «κυνοκομείο» της περιοχής.
Ο χώρος αυτός βρίσκεται δίπλα από το σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» και είναι στην είσοδο της πόλης. Αυτό το οικόπεδο, όπως έγινε γνωστό, ανήκει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής. Ο Φώτης Γλαράκης, πρόεδρος της Ε.Α.Σ.Χ., πριν από μερικές ημέρες συνάντησε σε αυτόν τον χώρο την Άντα Σαλαμανούδη, να ταΐζει τα ζώα.
Παραγνωρίζοντας το γεγονός, ότι τα ζώα δεν της ανήκουν, της απαγόρευσε να μπαίνει στον χώρο του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου και να τους δίνει τροφή. Προσπάθησε μάλιστα να φέρει την Αστυνομία για να την τρομοκρατήσει και να την απειλήσει. Όπως μας είχε εξηγήσει τότε η κα Σαλαμανούδη εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Γλαράκης είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να εξαφανίσει τα ζώα από την ιδιοκτησία της Ε.Α.Σ.Χ., ενώ δεν ήθελε να ακούσει τίποτα για στειρώσεις, περίθαλψη, τάισμα κ.ο.κ..
Τι έχει συμβεί μέχρι τώρα
Η κα Σαλαμανούδη προσπάθησε μαζί με μερικούς ακόμη φιλόζωους να φέρει στην επιφάνεια το πρόβλημα της συστηματικής κακοποίησης αυτών των ζώων με φόλες και συρμάτινες θηλιές και μέσω του www.zoosos.gr δόθηκε η διάσταση, που αρμόζει και στο πρόβλημα και στο έγκλημα. Έτσι αναγκάσαμε τον Δήμο Νέας Προποντίδας να αντιληφθεί, ότι πρόβλημα και υπάρχει και πρέπει η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες, που της αναλογούν, για τη διαχείριση των ζώων.
Ο Δήμος Νέας Προποντίδας μετά την πίεση που ασκήθηκε και μετά την δημοσιοποίηση των εγκλημάτων, συγκάλεσε στις 15 Νοεμβρίου 2011 σύσκεψη στην οποία πολλές υποσχέσεις δόθηκαν και ελάχιστα έγιναν. Η σύσκεψη αυτή – που διαφημίστηκε από τον δήμο – είχε ως αποτέλεσμα μόνο κάποιοι φιλόζωοι κτηνίατροι, οι οποίοι προσέφεραν δωρεάν τη δουλειά τους, χάρη στη χορηγία ιδιώτη, να καταφέρουν να στειρώσουν δεκάδες ζώα… καταβάλλοντας οι ίδιοι μεγάλο κόπο.
Όμως πέραν τούτου ουδέν… αφού ο Δήμος Νέας Προποντίδας δεν βοήθησε ούτε καν με την περισυλλογή των ζώων, που πήγαιναν προς στείρωση. Τα έξοδα κατά κύριο λόγο τα κάλυψε ιδιώτης φιλόζωος! Στο μεταξύ οι φόλες στην περιοχή έπεφταν βροχή…
Τυχαίο;
Η πρόσφατη κακοποίηση των ζώων – όπως τονίσαμε – έγινε λίγες μέρες μετά την εκφρασμένη δυσαρέσκεια του κ. Γλαράκη για την ύπαρξη των ζώων εκεί. Μάλιστα μάθαμε, ότι ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ.Χ. για να δικαιολογήσει την ενόχληση του – αφού οι σκύλοι δεν συνηθίζουν να τρώνε ντουβάρια κτιρίων – τόνισε ότι θέλει να αξιοποιήσει το ακίνητο, που υπάρχει δίπλα από το σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» και ζήτησε και από τον Δήμο Νέας Προποντίδας να απομακρύνει τα ζώα από εκεί.
Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ουσιαστικά αμέτοχος, δεν κάνει σχεδόν τίποτα για το πρόβλημα και τα ζώα παραμένουν εύκολος στόχος στα χέρια εγκληματιών, που τα δηλητηριάζουν, τα σκοτώνουν στο ξύλο, βάζουν θηλιές και τα πνίγουν, τα ταΐζουν με δηλητηριασμένη τροφή και σταδιακά τα εξοντώνουν ατιμώρητοι…
Οι ελάχιστοι φιλόζωοι της περιοχής και τα σωματεία, που συμμετείχαν στην περιβόητη σύσκεψη με τα πολλά «θα», έδειξαν με πράξεις, ότι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά και ενεργά, αλλά δεν γίνεται να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Πρέπει ο Δήμος Νέας Προποντίδας να μην αρκεστεί στο φιλοζωικό έργο μόνο μέσα από τα δελτία Τύπου, είναι υποχρεωμένος να δεσμευτεί επί της ουσίας και να κάνει τα παχιά λόγια πράξεις…
Η ενόχληση του κ. Γλαράκη
Ο Δημήτρης Ζουμπατιανός, διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής, όπως μάθαμε, τόνισε ότι ο κ. Γλαράκης είναι φιλόζωος και δυσαρεστήθηκε έντονα για το δημοσίευμα του www.zoosos.gr και για το γεγονός, ότι δημοσιοποιήσαμε φωτογραφία του, στην οποία εμφανίζεται να χαιρετά τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Τονίζουμε στον κ. Γλαράκη, ότι ψάχνοντας στο διαδίκτυο, αυτή ήταν η μόνη φωτογραφία του βρήκαμε. Αν θέλει να λέγεται φιλόζωος με την ουσιαστική έννοια της λέξης, ας βοηθήσει και εκείνος μέσω της Ε.Α.Σ.Χ. να στειρωθούν τα αδέσποτα ζώα του δήμου, ώστε αυτό το έγκλημα εις βάρος τους να σταματήσει εδώ.
Του θυμίζουμε, ότι έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να αξιοποιήσει την περιουσία της Ε.Α.Σ.Χ., όμως πρέπει να θυμάται, πως το τάισμα των αδέσποτων ζώων δεν απαγορεύεται και υπάρχουν και πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, που το αποδεικνύουν. Αν δεν θέλει τα ζώα να βρίσκονται στον χώρο ιδιοκτησίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής ας τον περιφράξει επαρκώς, γιατί τα σκυλιά και τα γατιά δεν έχουν φτερά, αλλά πόδια και με αυτά κινούνται…
Στο δημοσίευμα μας στις 10 Ιανουαρίου 2012 με τίτλο «Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής απείλησε φιλόζωη επειδή ταΐζει τα αδέσποτα» είχαμε προειδοποιήσει τον κ. Γλαράκη, ότι αν τα ζώα ξαφνικά εξαφανιστούν ή δηλητηριαστούν, θα συγκαταλέγεται και εκείνος μεταξύ των υπόπτων… Κύριε Γλαράκη, τα ζώα ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα και εμείς παρουσιάζουμε τα πειστήρια του εγκλήματος. Είναι τυχαίο αυτό που συνέβη;

http://www.zoosos.gr/article/920/moudania-halkidikes-xulokopesan-mehri-thanatou-ta-adespota