Web Toolbar by Wibiya Ούτε στο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα τα βρίσκουν ΝΔ και ΛΑΟΣ ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ούτε στο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα τα βρίσκουν ΝΔ και ΛΑΟΣ

Ούτε στο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς δεν φαίνεται να τα βρίσκουν ΝΔ και ΛΑΟΣ με την συγκατοίκηση στην ίδια κυβέρνηση, να μπάζει...
για τα καλά νερά. Μετά λοιπόν από το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά και την αποσυμφόρηση των φυλακών, η νέα κόντρα σημειώνεται με φόντο τους ποιμενικούς σκύλους.

Κατά τη β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου, η εισηγήτρια της ΝΔ κα Πιπιλή σχολίασε και πάλι ότι η εξαίρεση των ποιμενικών σκύλων από την υποχρεωτική σήμανση εξυπηρετεί τοπικά, παλαιολιθικής νοοτροπίας απαιτήσεις.

«Ταλαιπωρούμε και προστιμάρουμε αυτούς που έχουν δύο και τρία ζώα στο σπίτι τους και αφήνουμε την πραγματική κακοποίηση να υπάρχει μήπως και θίξουμε κανένα τοπικό συμφέρον», δήλωσε δηκτικά η εισηγήτρια της ΝΔ με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ροντούλη να ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι η προαιρετική σήμανση δεν έχει να κάνει με τα τοπικά συμφέροντα αλλά με το γεγονός ότι ο κτηνοτροφικός κόσμος αυτό το διάστημα δοκιμάζεται.

Το αποτέλεσμα πάντως είναι ότι η ΝΔ διά της κας Πιπιλή επιφυλάσσεται πλέον να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ακόμη και επί της αρχής του νομοσχεδίου , αφού όπως δήλωσε η ίδια, «άλλο νομοσχέδιο νόμιζα ότι θα ψηφίσουμε με τα 10 χέρια και άλλο μου προκύπτει».

Ενστάσεις για το άρθρο που αφορά στους όρους για την άδεια εκτροφής-τουλάχιστον δύο θηλυκοί σκύλοι και περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος-εξέφρασε και ο εισηγητής της πλειοψηφίας κ. Γιουματζίδης, θεωρώντας πως είτε είναι δύο τα θηλυκά, είτε ένα, είτε γεννάνε με «παρθενογένεση» θα πρέπει να υπάρχει άδεια γιατί όποιος παράγει εκτρέφει για εμπόριο.

tromaktiko