Web Toolbar by Wibiya Οι λαθρομετανάστες τρώνε τα αδέσποτα και στην Ηγουμενίτσα ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Οι λαθρομετανάστες τρώνε τα αδέσποτα και στην Ηγουμενίτσα

H πόλη της Άρτας έχει δεχθεί το τελευταίο καιρό μεγάλα κύματα από λαθρομετανάστες που πιθανόν ήθελαν να βρουν κάποια αγροτική δουλειά (δύσκολο δεν υπάρχει ούτε για εμάς που ζούμε εδώ) ή να προχωρήσουν προς την Ηγουμενίτσα για να μπουν παράνομα σε πλοίο για Ιταλία....

Για όσο ζουν εδώ δημιουργούν μικρής αλλά και μεγαλύτερης έντασης προβλήματα διότι....ακόμα και για να στεγαστούν δεν υπάρχουν χώροι.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σίτιση και επειδή οι κάτοικοι βοήθησαν στην αρχή όσο μπορούσαν,αλλά κι αυτοί έχουν και τα δικά τους μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Δεν μπορεί να δέχεσαι μουσαφίρηδες κάθε μέρα αν δεν έχεις και εσύ καλά καλά να ταΐσεις την δικιά σου οικογένεια. Εφόσον το κράτος τους έχει αμολήσει να πηγαίνουν όπου θέλουν όποτε το θέλουν καλό θα ήταν να φρόντιζε και την στέγαση τους αλλά και την σίτιση τους. Ακούω που λέει ο πρωθυπουργός για κοινωνικό πρόσωπο και βοήθεια στις ορδές των μεταναστών,αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είδα να κάνει και τίποτα,στην ευαισθησία και στην τσέπη των πολιτών τους έχει αφήσει.Αν δεν μπορείτε κύριε Παπανδρέου τότε γιατί κάνετε δηλώσεις,και γιατί τάζετε πράγματα? Τώρα όμως που και δικιά μας τσέπη,αλλά και η ανεργία στην πόλη μας έχει πιάσει κόκκινο,οι λαθρομετανάστες αναγκάζονται και τρέφονται με ζώα που ζουν ελεύθερα.Από γάτες και σκυλιά,μέχρι και περιστέρια. Περιττό να αναφέρω πως οι κάτοικοι φοβούνται και για πανδημίες,τώρα που πλησιάζει και χειμώνας. Στο δήμαρχο δεν καταλογίζω ευθύνες,γιατί κι αυτός βρέθηκε προ εκπλήξεως. Δεν είναι και εύκολο να προετοιμαστείς για τέτοιου είδους φαινόμενα. Ούτε είμαστε και κανένας πλούσιος δήμος για να σιτίζουμε χιλιάδες μετανάστες. Ελπίζω να ακουστεί η άποψη μου και ίσως να την δει κάποιος υπεύθυνος,γιατί η κατάσταση μέχρι στιγμής είναι στην αρχή,μετά που θα ... τελειώσουν τα αδέσποτα ζώα,τι θα τρώνε αυτοί οι άνθρωποι? Ο ένας τον άλλον? ¨Η εμάς?

ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 89,2

animalspress