Web Toolbar by Wibiya Γάτα έσωσε τη ζωή του επιληπτικού ιδιοκτήτη της ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Γάτα έσωσε τη ζωή του επιληπτικού ιδιοκτήτη της

Γάτα έσωσε τη ζωή του επιληπτικού ιδιοκτήτη τηςΤον έγλυφε στο στόμα, όταν σταμάτησε να αναπνέει, κατά τη διάρκεια κρίσης, μέχρι που ξεκίνησε να αναπνέει και πάλι.

Η Λίλη, όπως ονομάζεται το πανέμορφο αιλουροειδές, καταλαβαίνει πότε ο 19χρονος ιδιοκτήτης πρόκειται να πάθει επιληπτική κρίση και ειδοποιεί απευθείας τους γονείς του. Ετσι, εκείνοι προλαβαίνουν να μετακινήσουν τα έπιπλα προκειμένου να μην τραυματιστεί.

Η γατούλα κάτα πως φαίνεται δεν λειτουργεί μόνο ως «συναγερμός», αλλά εκ φύσεως γνωρίζει να δίνει και τις πρώτες βοήθειες. Σ’ένα από τα επεισόδια αυτά, που εκτυλίχθηκε στο σπίτι της οικογένειας, στο Bornemouth, στη Νότια Αγγλία, έγλυφε συνεχώς στο στόμα τον 19χρονο μέχρι τη στιγμή που εκείνος ξεκίνησε να αναπνέει ξανά.

«Η Λίλη είναι πολύ δεμένη με τον Νέιθαν. Όταν του είπαμε τι έκανε για αυτόν δεν το πίστευε. Κι όμως η Λίλη, όταν σταμάτησε η αναπνοή του ξεκίνησε να τον γλύφει και με κάποιο τρόπο να τον κάνει να αναπνεύσει ξανά», δήλωσε ο πατέρας του στο bbc, ο οποίος εν αντιθέσει με τους υπαλλήλους του Νοσοκομείο δεν γνώριζε ότι πολλά κατοικίδια έχουν αυτή την ικανότητα, να καταλαβαίνουν τις επιληπτικές κρίσεις πριν αυτές συμβούν.

ΠΗΓΗ: enet.g