Web Toolbar by Wibiya Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ σκυλιά χωρίς λουρί! ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ σκυλιά χωρίς λουρί!

Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ σκυλιά χωρίς λουρί!Στη Νέα Υόρκη, τις μισές από τις φορές που ένας αστυνομικός ανοίγει πυρ, είναι εναντίον κάποιου σκύλου!
Είναι το είδος διαχείρισης ζώων που έχει εγείρει πολλές αντιδράσεις, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που σκυλιά ή κουτάβια τρέχουν χαρούμενα προς το μέρος των αστυνομικών και αυτοί από φόβο … τα πυροβολούν!
Τρία τέτοια περιστατικά έχουν σημειωθεί φέτος στο Staten Island και φυσικά ο κόσμος έχει εξαγριωθεί.

Στις 20 Νοεμβρίου ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε και σκότωσε το Ντόμπερμαν μίας οικογένειας, όσο είχε βγάλει βόλτα το μικρόσωμο σκυλάκι του!
Το περιστατικό ερευνάται από το Τμήμα ενώ τον έθεσαν σε διαθεσιμότητα.

Η οικογένεια του Ντόμπερμαν προσέλαβε δικηγόρο και ο θάνατος του σκύλου τους έχει εγείρει πολλές συζητήσεις, με άλλους να λένε ότι καλά έκανε και το πυροβόλησε ο αστυνομικός και με άλλους να λένε ότι κανένα σκυλί δεν πρέπει να δολοφονείται ψυχρά.

Την ημέρα των ευχαριστιών (φωτό) ένας αστυνομικός πυροβόλησε ένα πιτ μπουλ, αφού είχε δεχθεί κλήσει ότι το σκυλί δάγκωσε ένα 16χρονο παιδί. Του έριξε αναισθητικό και στη συνέχεια του έγινε ευθανασία σε κτηνίατρο!
Πέρσυ, το αστυνομικό τμήμα της Ν.Υ. πυροβόλησε 30 σκυλιά. Καθότι ο νόμος απαγορεύει τα ζώα να είναι εκτός της κατοικίας του ιδιοκτήτη, χωρίς λουρί, οποιοδήποτε ζώο το σκάσει ή χαθεία από το σπίτι του έχει σχεδόν σίγουρο θάνατο από πυροβολισμό!!!

Αν και η φιλοζωϊκή ASPCA προσπαθεί μέσω σεμιναρίων να διδάξει στους αστυνομικούς ανθρώπινους τρόπους διαχείρισης των ζώων ή πώς να τα προσεγγίζουν σωστά, πολλοί αστυνομικοί ανοίγουν πυρ με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί ακόμα και παιδιά!

ΠΗΓΗ: adespoto.gr