Web Toolbar by Wibiya Γιατί οι συλλέκτες ζώων χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Γιατί οι συλλέκτες ζώων χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια

Οι περισσότεροι ''συλλέκτες ζώων'' έχουν καλές προθέσεις, όταν ξεκινούν να φροντίζουν μερικά σκυλάκια ή και γατάκια. Άλλοι μπορεί να πουλάνε τα υπάρχοντά τους για να μπορέσουν να αγοράσουν τροφή για τα ζώα ή ζητάνε βοήθεια από φιλόζωους και σωματεία.

Άλλες περιπτώσεις εκμεταλλεύονται τα ζώα, πουλώντας ημίαιμα μικρόσωμα σκυλάκια, ανάλογα με την πονηριά καθενός.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι λεγόμενοι συλλέκτες ζώων δεν πρέπει να μένουν αβοήθητοι, μετά την κατάσχεση των ζώων που υποφέρουν στα χέρια τους.

2/3 των συλλεκτών είναι συνήθως γυναίκες, ηλικιωμένες όμως αυτό δεν είναι ο κανόνας. Συλλέκτης ζώων μπορεί να είναι και κάποιος νέος, παντρεμένα ζευγάρια ακόμα και άντρες. Τα χαρακτηριστικά που τους καθορίζουν ως ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΖΩΩΝ είναι ότι έχουν πολλά περισσότερα ζώα από το φυσιολογικό και απ όσα μπορούν να φροντίζουν, αντικειμενικά, με αποτέλεσμα τα ζώα να αρρωσταίνουν, να μην έχουν καλή φροντίδα ή κτηνιατρική περίθαλψη, να μην είναι στειρωμένα και εμβολιασμένα και κυρίως, οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν και να δουν ότι τα ζώα υποφέρουν.

Τα ζώα ζουν σε άθλιες συνθήκες, με βρωμιά και ακαθαρσίες, δεν έχουν καλή τροφή και μερικές φορές ανάμεσα στα ζωντανά υπάρχουν και νεκρά, που δεν άντεξαν.

Επειδή πολλές φορές οι φιλόζωοι αρκούνται μόνο στην πολύ δύσκολη κατάσχεση των ζώων από τέτοιους συλλέκτες, το πρόβλημα επανέρχεται αφού αυτοί οι άνθρωποι σίγουρα θα ξαναβρουν στο δρόμο τους ένα αδέσποτο.

Η Christiana Bratiotis, διευθύντρια ενός ερευνητικού προγράμματος συλλογής ζώων στο Boston University αναφέρει ότι κάτω από την μαζική αυτή κατοχή ζώων κρύβονται βαθύτερα προβλήματα, συναισθηματικά, όπως η απόρριψη ή η κατάθλιψη.

Οι συλλέκτες χρειάζονται κατανόηση, συμβουλές και ειδική βοήθεια από ψυχολόγο πριν ξανακυλήσουν.

Στην πρόσφατη περίπτωση του Αιγάλεω όλα τα σκυλάκια και οι γάτες που ζούσαν σε ένα μικρό διαμέρισμα, αστείρωτα, φοβισμένα και υποσιτισμένα φροντίζονται πλέον από φιλοζωϊκά σωματεία. Υπάρχουν όμως δεκάδες ιδιώτες συλλέκτες ακόμα και με φιλοζωϊκά σωματεία στο όνομα τους ή ιδιωτικά καταφύγια όπου μαζεύουν ζώα και δεν δέχονται βοήθεια ή δέχονται μόνο υπό όρους, χωρίς ουσιαστικά να στειρώνουν ή να δίνουν για υιοθεσία τα ζώα...

Adespoto.gr