Web Toolbar by Wibiya Πώς η θεραπεία καρκίνου στα σκυλιά βοηθά και τους ανθρώπους ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Πώς η θεραπεία καρκίνου στα σκυλιά βοηθά και τους ανθρώπους

Στο Ohio ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ο σκύλος, βοηθά να κατανοήσουν οι επιστήμονες καλύτερα τον καρκίνο στους ανθρώπους.

Η συγκριτική ογκολογία εξερευνά την βιολογία και τη θεραπεία του καρκίνου που προκύπτει φυσιολογικά στα ζώα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ορισμένοι τύποι καρκίνου στα σκυλιά μοιάζουν εκπληκτικά με αυτούς στον άνθρωπο, τόσο στο πώς αναπτύσσονται όσο και στο πώς ανταποκρίνονται στη θεραπεία!

Και οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα ωφελούνται από τις κλινικές δοκιμές από τους κτηνιάτρους. Τα ζώα και οι ιδιοκτήτες τους έχουν πρόσβαση σε ανεπτυγμένη φροντίδα, με μικρό κόστος και σημαντική πληροφόρση σε ό,τι αφορά στην πορεία της ασθένειας και στην ανταπόκριση της θεραπείας. Από αυτά που βρίσκουν στα ζώα δηλαδή μπορούν να ωφεληθούν οι άνθρωποι, λέει η κ. London, μέλος του προγράμματος Γενετικής Βιολογίας και Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Ohio.


Στα 71 εκατομμύρια σπίτια στις ΗΠΑ, 62% έχουν ένα τουλάχιστον ζώο που έχει αναπτύξει παρόμοια με τον άνθρωπο ασθένεια, όπως καρκίνο.

Από τα 77.5 εκατομμύρια σκυλιά στις ΗΠΑ, περισσότερα από 1 εκατομμύριο παθαίνουν καρκίνο κάθε χρόνο.

Τα δεδομένα που συγκεντρώνουν από τις κλινικές δοκιμές και τις θεραπείες σε ιδιόκτητα ζώα συντροφιάς μπορούν να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για να βοηθηθούν και οι αντίστοιχες ανθρώπινες μελέτες.

adespoto