Web Toolbar by Wibiya Άφησαν σκυλί να πεθάνει δεμένο μέσα σε ένα βαρέλι ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Άφησαν σκυλί να πεθάνει δεμένο μέσα σε ένα βαρέλι

Φρικτή κακοποίηση στον Μαρουλά! Άφησε το σκυλί του να πεθάνει μέσα στο σκουριασμένο του βαρέλι και αλυσοδεμένο!Το σκυλί βρίσκεται εκεί εδώ και μήνες σε πλήρη αποσύνθεση σε ένα χωράφι πολύ περιποιημένο!



Σύμφωνα με τον Φιλοζωϊκό Κόσμο Ρεθύμνου ο Ιδιόκτητης του ζώου μπορεί να το χρησιμοποιούσε ως φύλακα για το κοπάδι του ή ''φύλακα'' του χωραφιού του.

Επίσης τα αίτια θανάτου του άτυχου ζώου δεν έχουν διευκρινιστεί.

Το νέο περιστατικό κακοποίησης σκυλιού πάντως έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλώντας την αγανάκτηση και τον προβληματισμό των φιλοζωικών σωματείων ολόκληρης της Κρήτης

Το νέο Νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων

Τέλος στο καθεστώς ανευθυνότητας και έλλειψης ρυθμίσεων που διέπει την ιδιοκτησία, στέγαση και εν γένει μεταχείριση των ζώων συντροφιάς, επιχειρεί να φέρει νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, την Τρίτη.

Με το νομοσχέδιο «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», δημιουργείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους και «καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση με μικροτσίπ, για όλους ανεξαιρέτως τους σκύλους και τις γάτες συντροφιάς.»

Εξάλλου, καθορίζονται συγκεκριμένοι κανόνες ευζωίας που πρέπει να τηρούνται από τους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς, για τα οποία πλέον οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να εφοδιάζονται με ειδικό βιβλιάριο υγείας.

Για τα αδέσποτα ζώα, δημιουργείται οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης στους Δήμους, ενώ ορίζονται τα δημοτικά καταφύγια αδέσποτων ζώων, ως χώρος προσωρινής και όχι μόνιμης παραμονής.

Ο δε βασανισμός ζώων, επισείει φυλάκιση και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ.
himaira.blogspot.com