Web Toolbar by Wibiya Αύριο η δίκη του φονιά του Ρήγα! Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αύριο η δίκη του φονιά του Ρήγα! Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.

Αύριο στις 9 το πρωί στην Ευελπίδων (στο κτιριο 2, αιθουσα 1, Β αυτοφωρο μονομελες Νο 16), θα πραγματοποιηθεί η δίκη του Αλβανού που σκότωσε το Ρήγα και τραυμάτισε σοβαρά άλλο ένα σκυλί.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το συγκεκριμένο περιστατικό. Πρέπει να επισημάνω πως παρά το σοκ που υπέστη η μεγαλύτερη μερίδα της φιλοζωικής κοινότητας στη χώρα, μια μερίδα φιλόζωων αρχικά επέλεξε τη σιωπή για το ζήτημα λόγω της εθνικότητας του δράστη, γεγονός που μας εξέπληξε και προσωπικά επέλεξα να τους το γνωστοποιήσω. Στη συνέχεια όμως η γραμμή σχετικά με το συγκεκριμένο έγκλημα άλλαξε, έπειτα από τις αντιδράσεις τις δικές μου και άλλων. Δεν επιθυμώ να αναφέρω για ποιους ανθρώπους πρόκειται, άλλωστε πρόκειται για μια απλή διαφωνία στο πλαίσιο μιας καλής συνεργασίας. Με αφορμή το γεγονός αυτό όμως θα έπρεπε ορισμένα πράγματα να γίνουν ξεκάθαρα.

Το συγκεκριμένο έγκλημα διαφέρει από τα υπόλοιπα παρόμοια στα εξής σημεία:

  1. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη

  2. Είναι μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ο δράστης δηλώνει υπερήφανος για την πράξη του και παραμένει αμετανόητος. Οι απειλές στους αυτόπτες μάρτυρες πως θα έχουν την ίδια τύχη αν μη τι άλλο αυτό δείχνουν.

  3. Ο δράστης πιστεύε – πιστεύει πως δεν θα τύχει τιμωρίας επειδή δολοφόνησε έναν σκύλο-”κατώτερο” πλάσμα.

  4. Πρόκειται για ένα έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας. Μπορεί να μην είναι το μόνο, ωστόσο ο δράστης ήθελε να γνωρίζουμε για αυτό και προέβει σε αυτήν την πράξη σε κοινή θέα. Ήθελε να “μας δείξει και εμάς” και όχι μόνο στα θύματα του.

  5. Βαθειά πεποίθηση του ήταν πως πρόκειται για κάτι απολύτως φυσιολογικό, για αυτό και ξαναλέω πως δεν το έκανε στα κρυφά…

Οι παραπάνω παράγοντες ήταν φυσικό να προκαλέσουν την οργή των φιλόζωων και οδήγησαν σε αυτοδικία. Δεν ήταν η εθνικότητα του δράστη που προκάλεσε τόση οργή, αλλά η δική του στάση και ο φόβος πως θα παραμείνει ατιμώρητος.

Και σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε το γεγονός της ατιμωρησίας. Ο νόμος είναι ελλειπής και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Όταν οι φιλόζωοι “πανηγυρίζουν” για ποινές με αναστολή, είναι φανερό πως η νομοθεία νοσεί. Και επειδή δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιατική καταδίκη του δράστη αύριο, ας είμαστε τουλάχιστον εκεί να τον τιμωρήσουμε με τα περηφρονητικά μας βλέμματα – όχι πως κάτι τέτοιο θα τον συγκινήσει βέβαια… Επίσης η παρουσία μας θα δείξει στους δικαστές πως δεν πρόκειται για ένα περιστατικό άνευ ουσίας και θα τους αναγκάσει να δείξουν τη δέουσα βαρύτητα στο ζήτημα.

trupokarudos.com

 Διαβάστε επίσης: