Web Toolbar by Wibiya Aegean Airlines: «Έχεις πίτμπουλ, ροτβάιλερ ή μπουλντόγκ; Δε μπορείς να ταξιδέψεις μαζί μας!» ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Aegean Airlines: «Έχεις πίτμπουλ, ροτβάιλερ ή μπουλντόγκ; Δε μπορείς να ταξιδέψεις μαζί μας!»


Έχεις σκύλο; Πρέπει να ταξιδέψεις με αεροπλάνο;
Την πάτησες!
Αν θέλεις να ταξιδέψεις με την Olympic Air, μπορείς εάν και εφόσον ο σκύλος σου δεν υπερβαίνει τα 8 κιλά...
μαζί με το κλουβί του. 
Για τα υπόλοιπα ζώα η εταιρεία είναι σαφής: “Λόγω έλλειψης επαρκούς αερισμού και θέρμανσης, δεν παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς ζώων στις αποθήκες των αεροσκαφών της Olympic Air.”. Ποια εναλλακτική έχεις εφόσον είσαι κάτοχος μεγαλύτερου ζώου; Την Aegean Airlines. Εκεί, είναι εφικτή η μεταφορά μεγαλύτερου ζώου στο χώρο των αποσκευών, αλλά αποκλείονται ορισμένες ράτσες καθώς και ζώα που είναι ή μοιάζουν επιθετικά, καθώς και ζώα με αναπνευστικά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στους περιορισμούς σχετικά με τη μεταφορά ζώων η Aegean δε δέχεται κανένα επιθετικό ζώο ή ζώο που να δείχνει σημάδια επιθετικότητας. Επομένως, δε γίνονται δεκτές για μεταφορά οι ακόλουθες ράτσες σκυλιών: Ροτβάιλερ,Αμερικανικό Μπουλτεριέ Στάτφορντσάιρ, Αμερικανικό Τεριέ Στάτφορντσάιρ, Αμερικανικό Πίτ Μπουλ Τεριέ, Αμερικανικό Μπουλντόγκ, Αμερικανικό Τεριέ Στάτφορντσάιρ, Ιαπωνικό Τόσα, Φίλα Μπραζιλέιρο, Ντόγκο Αρτζεντίνο, Ποιμενικός Καυκάσου, Τόσα Ίνου, Μπάντογκ.
Ταυτόχρονα ισχύει και ο ακόλουθος περιορισμός: “Δεν γίνονται δεκτά ζώα που έχουν πάρει ηρεμιστικό.” Με λίγα λόγια εάν διαθέτετε, όπως εγώ, ένα σκυλί που αγχώνεται υπό τέτοιες συνθήκες και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιθετικό ή υπερκινητικό δεν μπορείται να καταφύγετε στη λύση του ηρεμιστικού για να κάνετε τοταξίδι εφικτό. Αυτό απαγορεύεται βάσει κανονισμού.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις;

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν άλλες αεροπορικές εταιρείες. Εναλλακτική λύση αποτελούν μόνο άλλα μεταφορικά μέσα. Αλλά και εκεί δεν πρόκειται για απλή υπόθεση. Για το δικό μου ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη στη Ρόδο με δύο σκυλιά, θα πρέπει να ταξιδέψω με το νυχτερινό τρένο έως την Αθήνα, κλείνοντας κουκέτα 4 ατόμων αποκλειστικά για εμένα (κόστος περίπου 100 ευρώ). Το ταξίδι θα ξεκινήσει στις 11 το βράδυ, ώστε να φτάσω στις 5 το πρωί στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα πρέπει να μεταβώ στον Πειραιά με τον προαστιακό, και από εκεί με ταξί εώς το πλοίο. Το χειρότερο από όλα όμως είναι πως θα πρέπει να περιμένω μέχρι τις 3 το μεσημέρι ή τις 8 το βράδυ για να ταξιδέψω για Ρόδο (ανάλογα με το δρομολόγιο). Ο χρόνος αναμονής λοιπόν ενδέχεται να αγγίξει τις 18 ώρες , για να ακολουθήσει ένα ταξίδι διάρκειας περίπου 17 ωρών μέχρι τον τελικό προορισμό. Συνολική διάρκεια ταξιδιού με χρόνο αναμονής 38 ώρες.

Και όλα αυτά επειδή δεν επιτρέπονται ζώα που έχουν πάρει ηρεμιστικό από την Aegean…

trupokarudos.com