Web Toolbar by Wibiya "Mitzi" το Βιονικό σκυλί με το πρώτο τεχνητό πόδι στον κόσμο ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

"Mitzi" το Βιονικό σκυλί με το πρώτο τεχνητό πόδι στον κόσμο


Ένας γερμανικός ποιμένας που ονομάζεται Mitzi έχει γίνει το πρώτο σκυλί στον κόσμο που  είναι εφοδιασμένο με ένα πρωτοποριακό προσθετικό αστράγαλο.

Στην ηλικία των τριών ετών είχε ένα ατύχημα στο οποίο το πόδι του σκυλιού  ποδοπατήθηκε από ένα άλογο και  του ακρωτηριάστηκε το ένα πόδι .

το σκυλί τωρα πια μπορει ξανα να απολαμβάνει βόλτες με τον ιδιοκτήτη του, αφού είναι εξοπλισμένο με ένα τεχνητό πόδι χάρις  τον πρωτοπόρο κτηνίατρο Δρ Noel Fitzpatrick. Η  Mitzi είναι το πρώτο σκυλί στον κόσμο που του έχει εισαχθεί  ένα πλήρως εμφύτευμα τεχνητού οστού και επιτρέπει στην Mitzi να περπατήσει με ένα κανονικό βηματισμό χωρίς να κουτσαίνει.Η ιδιοκτήτης της Mitzi , Viv Davis, από Dorchester  και η κόρη της η  Randle έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν έναν τρόπο να της δώσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής μετά την απώλεια του ποδιού της.

Η  Davis, δήλωσε: «Οι επιλογές ήταν ή τρία πόδια ή  ευθανασία, ή να της δώσω μια ευκαιρία να περπατήσει. Έπρεπε να της δώσω μια ευκαιρία να περπατήσει. "

Ο Δρ Fitzpatrick πρόσθεσε ότι το εμφύτευμα αποδείχθηκε επιτυχής όταν η Mitzi είχε κάνει την πρώτη της βόλτα μετά την εγχείρηση." Η Mitzi τώρα περπατάει  με μια εντελώς φυσιολογική βάδιση, με το πόδι της να κινείται ακριβώς όπως πριν το ατύχημα. Αυτή η ημέρα σηματοδοτεί την επιστροφή της Mitzi στη ζωή σαν ένα φυσιολογικό σκυλί. "

Ο Δρ Fitzpatrick ήταν ό πρώτος κτηνίατρος στον κόσμο που προσφέρει προσθετικά άκρα  στα κατοικίδια ζώα και όπως είπε "Πρόκειται για κάτι μόνιμο, είναι μέρος του σώματος του σκύλου.  Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο τα ζώα αλλά και τους ανθρώπινους ακρωτηριασμένους στο μέλλον."

trelo-gatos