Web Toolbar by Wibiya Πάρος: Παράνομη χωματερή και νεκροταφείο ζώων ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Πάρος: Παράνομη χωματερή και νεκροταφείο ζώων

Η αποκάλυψη στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα Πάρου - Αντιπάρου» για τη νέα «μίνι» χωματερή με μπάζα στο Δήλειο, πρέπει να φέρει σε εγρήγορση τις υπηρεσίες του Δήμου Πάρου.
 
Ακόμα, στον ίδιο χώρο, με έκπληξη στο ρεπορτάζ βλέπουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που πετούν νεκρά ζώα, δίχως κανένα προβληματισμό, για το τι επιπτώσεις μπορούν να επιφέρουν στη δημόσια υγεία.
 
Για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του δήμου Πάρου κ. Γ. Καρατζάς έκανε ερώτηση στο τελευταίο συμβούλιο. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο οι υπηρεσίες πήγαν στον χώρο για τη ταφή του σκύλου, αλλά η «μίνι» χωματερή εξακολουθεί και είναι «ελεύθερη» για την απόρριψη διαφόρων μπαζών.
 
Με κάθε τρόπο πάντως, πρέπει να υπάρξει ένας χώρος στον Δήμο μας για την ταφή ζώων ή ένας κλίβανος για την καύση τους. Σημειώνουμε, ότι νεκροί σκύλοι και γάτες στην Πάρο συνήθως πετιούνται στα σκουπίδια, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.
 
Κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας που έχουν δικά τους χωράφια πηγαίνουν εκεί, και ενταφιάζουν τα ζώα τους. Όσοι όμως, δεν έχουν δικά τους κτήματα, είτε τα πετούν στους κάδους απορριμμάτων είτε τα πετούν ανεξέλεγκτα, όπως στο Δήλειο.
 
Τέλος, ο «F» καυτηριάζει ΚΑΙ ΠΑΛΙ το θέμα της προστασίας των ζώων όπως και τη μέριμνα που πρέπει να υπάρχει γι' αυτά, από τη δημοτική αρχή. Ο Δήμος Πάρου (όπως και δεκάδες άλλοι δήμοι στη χώρα) προσπαθεί να «αποδράσει» απ' αυτή την υποχρέωση του και έχει πετάξει το μπαλάκι σ' ένα σύλλογο εθελοντών που προσπαθεί με τις υποτυπώδεις δυνάμεις του να αντιμετωπίσει το γεγονός.

 fileleuftheros