Web Toolbar by Wibiya Σνάουτσερ Γίγας και Μεσαίος ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Σνάουτσερ Γίγας και Μεσαίος

Το Σνάουτσερ κατάγεται από τη νότιο Γερμανία. Ο Μεσαίος είναι το αρχαιότερο μέλος της οικογένειας· ο μεγαλύτερος και πιο ρωμαλέος Γίγας χρησιμοποιήθηκε ως οδηγός κοπαδιών στην αγορά και φύλακας. Λόγω της δύναμης και των ικανοτήτων του, ο Γίγας κατατάσσεται σήμερα στην ομάδα εργασίας. Επίσης, υπάρχει και ο Νάνος (βλέπε σελ. 213).

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Η λέξη schnauzer σημαίνει ρύγχος και η φυλή αυτή έχει ένα εμφανέστατο σκληρό γένι που τονίζει το ρύγχος του. Στις εκθέσεις, το χαρακτηριστικό αυτό τονίζεται με το κατάλληλο κούρεμα και έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της φυλής. Ωριμάζει αργά και είναι πολύ δυνατός. Χάρη στη αξιοπιστία τους, τα Σνάουτσερ χρησιμοποιούνται από την αστυνομία και το στρατό. Είναι υπομονετικά, έμπιστα και μπορούν άνετα να διατρέξουν μία σπόσταση 16 χιλιομέτρων.

Περιγραφή

Το τρίχωμα των Σνάουτσερ είναι τραχύ και κατσαρό, με ένα παχύ υπομανδύα. Χρειάζεται πολλή περιποίηση. Έχει σκούρα μάτια σε ένα σκούρο πρόσωπο. Τα αυτιά ξεκινούν από ψηλά και πέφτουν προς τα εμπρός. Φέρουν τη συνήθως κομμένη ουρά τους ψηλά. Τα πόδια δεν πρέπει να στρέφονται προς τα μέσα η προς τα έξω, είναι κοντά και κυρτά. Ο Γίγας είναι απλώς μία μεγαλύτερη εκδοχή του Μεσαίου. Έχει μεγαλύτερη θωρακική κοιλότητα και το μήκος του σώματος πρέπει να ισούται με το ύψος του.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ Γίγας 10 χρόνια Μεσαίο 11 χρόνια
ΑΣΚΗΣΗ Και οι δύο Άφθονη
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Γίγας Εντατική- Μεσαίο Πολλή
ΘΟΡΥΒΟΣ Γίγας Αρκετά ήσυχος- Μεσαιο Ομιλητικός
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί
ΥΨΟΣ Γίγας 60-70 εκατοστά Μεσαίο (μέσο ύψος) 46-49 εκατοστά
ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Ναι
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC,  FCI,  ΚC

Διαβάστε επίσης: Σνάουτσερ Νάνος