Web Toolbar by Wibiya Σολωμέλαιο (λάδι σολωμού). ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σολωμέλαιο (λάδι σολωμού).

Γιατί σολωμέλαιο στα κατοικίδιά μας;

Ο σολωμός είναι μία εξαιρετική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Είναι πλούσιος σε μέταλλα και περιέχει βιταμίνες Α, D, B6 και Β12.

Ο σολωμός είναι καλή πηγή Βιταμίνης Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο χαμηλώνει το ρίσκο για ασθένειες της καρδιάς. Το λάδι σολωμού (σολωμέλαιο) είναι εύκολο να χωνευτεί και είναι θαυμάσια τροφική πηγή για τα σκυλιά, οποιασδήποτε ηλικίας.

Ίσως, το πιο σημαντικό είναι ότι το σολωμέλαιο περιέχει Ωμέγα-3, τα οποία μειώνουν το ρίσκο για καρδιακές νόσους.

Τι είναι το Ωμέγα-3?

Ωμέγα-3 είναι τα βασικά λιπαρά οξέα γνωστά ως πολυακόρεστα. Είναι συγγενείς των θρεπτικών ουσιών και όταν παρευρίσκονται στη διατροφή για μεγάλη χρονική περίοδο, μπορεί να έχουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ από ότι η Ασπιρίνη για να σταματούν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις, για τις οποίες ευθύνονται η αρθρίτιδα και η δυσπλασία. Τα Ωμέγα-3 είναι τα βασικά θεμέλια για το χτίσιμο νευρικών αγγείων και εγκεφαλικών κυττάρων. Συναντάται μέσα στην τροφική αλυσίδα, αλλά υπάρχει σε αφθονία σε ψάρια του κρύου νερού, όπως ο σολωμός.

Τι μπορεί να κάνουν τα Ωμέγα-3 για το σκύλο ή τη γάτα σας?

Μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των τριγλυκερίδιων στο αίμα. Μειώνουν τη χαμηλής πυκνότητας χοληστερόλη στο αίμα. Μειώνουν πάρα πολύ τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους. Βοηθούν την ομαλότητα των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Εμποδίζει την ανάπτυξη όγκων και χαμηλώνει τον κίνδυνο για καρκίνο.


Ανισορροπία Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 μπορεί να προκαλέσει εκφυλιστικές καταστάσεις όπως εξασθένιση, φλεγμονές στις αρθρώσεις και ξηροδερμία.
 
puppy-doggy.blogspot.com