Web Toolbar by Wibiya Αίτια Παχυσαρκίας ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Αίτια Παχυσαρκίας

Αίτια ΠαχυσαρκίαςΤι όμως προκαλεί παχυσαρκία στα σκυλιά μας? Ποιες είναι οι αιτίες που μπορεί το αγαπημένο μας pet να πάρει αυτά τα παραπάνω «κακά» κιλά? Θα παραθέσουμε λοιπόν κάποιους από τους κυριότερους λόγους εμφάνισης αυτού του πλέον παγκόσμιου φαινομένου:

Πρώτον, η υπερβολική σίτιση του σκύλου μας. Πολύ φαγητό, ίσως και λανθασμένου είδους, σε συνδυασμό με την ελλιπή άσκηση, έχει σαν αποτέλεσμα να παίρνουν περισσότερες θερμίδες από αυτές που μπορούν να κάψουν.

Δεύτερον, η ηλικία και ο μεταβολισμός του κατοικίδιου μας επηρεάζουν το βάρος του και την απώλεια κιλών. Λογικό είναι ότι καθώς τα σκυλάκια μας μεγαλώνουν να γίνονται λιγότερο δραστήρια, αλλά να συνεχίζουν να τρώνε την ίδια ποσότητα φαγητού (αυτό είναι ένα λάθος του ιδιοκτήτη). Άρα πάλι παραπάνω κιλά.

Τρίτον, η στείρωση επηρεάζει τον μεταβολισμό του. Τα στειρωμένα σκυλιά χρειάζονται λιγότερες θερμίδες από τα άλλα τα “άθικτα” σκυλιά που χρειάζονται περισσότερη ενέργεια, όπως για παράδειγμα για την αναπαραγωγή. Πρέπει άρα να τους προσαρμόσουμε και την διατροφή τους.

Τέταρτον, υπάρχουν κάποιες ράτσες σκυλιών, που γονιδιακά έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν παραπάνω κιλά (ενδεικτικά: Labrador retriever, dachshunds, beagles, cocker spaniel). Άρα εμείς πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όσον αφορά την διατροφή τους και την άσκηση τους.

Πέμπτον, είναι κάποια φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν στα σκυλιά να κερδίσουν βάρος. Πρέπει να προσέχουμε, όταν του δίνουμε φάρμακα και αν παρατηρήσουμε κάτι ασυνήθιστο να το πάμε στον κτηνίατρο μας. Τέλος, υπάρχουν και κάποιες ασθένειες που οδηγούν στην παχυσαρκία, όπως ο υποθυρεοειδισμός.

Μεγάλη προσοχή για την υγεία του αγαπημένου μας τετράποδου!!!!

webpet.gr