Web Toolbar by Wibiya Πότε καθιερώθηκε η Ημέρα των Ζώων ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πότε καθιερώθηκε η Ημέρα των Ζώων

Είναι φορές που λησμονούμε να δείξουμε, με ξεχωριστή ευαισθησία, την αγάπη ή και την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε κάποιους. ΄Έτσι, μερικοί ξεχωριστοί άνθρωποι ίσως διαφορετικοί, σκέφθηκαν και καθιέρωσαν κάποιες ημέρες κάθε έτους για να θυμόμαστε ορισμένες από αυτές τις υποχρεώσεις μας προς κάποιους άλλους, και κυρίως αυτές που είναι γενικότερου χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα οι εθνικές γιορτές., η Ημέρα της Μητέρας, η Ημέρα του Παιδιού κ.λ.π.

Η Τσεχοσλοβακία πρωτοπορεί

Για τον ίδιο λόγο καθιερώθηκε το 1923 στην Τσεχοσλοβακία, η Ημέρα των Ζώων, που εορτάζεται έκτοτε σε όλο τον κόσμο την 4η Οκτωβρίου. Την ημέρα αυτή τιμάται η μνήμη δύο Αγίων ζωόφιλων προστατών των ζώων, από μεν την Ορθόδοξη Εκκλησία η μνήμη του φιλοσόφου Αγίου Ιερόθεου, αρχιεπισκόπου-μητροπολίτου Αθηνών προ 500 περίπου ετών, στον οποίο οφείλεται και το <<εις γαρ ψυχήν μη ζωόφιλον ουκ εισελεύσεται σοφία.>> από δε την Καθολική Εκκλησία η μνήμη του επίσης ζωόφιλου Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

Μην ξεχνάμε ότι και τα ζώα είναι ένας αναπόσπαστος κρίκος στην αλυσίδα του περιβάλλοντος. Γι αυτό αξίζουν την προσοχή μας, την ευαισθησία μας, την προστασία μας. Όχι μόνο τις ημέρες επετείων αλλά καθημερινά. Η Φιλοζωία, άλλωστε, είναι στάση ζωής και καθημερινή πρακτική.
 
puppy-doggy.blogspot.com