Web Toolbar by Wibiya BARF - Συχνές Ερωτήσεις. ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

BARF - Συχνές Ερωτήσεις.


Γιατί να ταΐζω δίαιτα με ωμά;

Η δίαιτα με ωμά παρέχει μια σειρά από προτερήματα τα οποία οι τροφές του εμπορίου δεν μπορούν να ελπίζουν ούτε καν ότι θα πλησιάσουν ποτέ.

Αυτά τα προτερήματα περιλαμβάνουν:

* Όχι σκυλίσια μυρωδιά.
* Φυσικό καθάρισμα δοντιών. Δε χρειάζονται οδοντόβουρτσες και απολέπιση ή ασθένειες των ούλων.
* Ο χρόνος που χρειάζεται ένας σκύλος για να μασήσει το ωμό κόκαλο με κρέας είναι επαρκής για να δραστηριοποιηθούν τα οξέα στο στομάχι.
* Παράγονται λιγότερες ακαθαρσίες και είναι σκληρές και μετά από λίγες μέρες γίνονται σαν κιμωλία.
* Μειωμένοι ή ανύπαρκτοι λογαριασμοί σε κτηνίατρους (Τα σκυλιά σας είναι πιο υγιή!)
* Μικρότερο κόστος. Οι τροφές του εμπορίου είναι κωμικότατα ακριβές.
* Καθρεπτίζει ό,τι ο σκύλος θα έτρωγε στην άγρια φύση και οπωσδήποτε το πεπτικό σύστημα του σκύλου είναι ολόιδιο με του λύκου.
* Τα κουτάβια αναπτύσσονται με πιο κατάλληλο ρυθμό και οπωσδήποτε αποφεύγεται το γρήγορο απότομο μεγάλωμα(επιζήμιο). Ένας καλός εκτροφέας θα θέλει να σταματήσει τη γρήγορη σωματική ανάπτυξη σε οποιοδήποτε κουτάβι.
* Το ξέσκισμα και μασούλημα των ωμών κόκαλων με κρέας(RMB) αναπτύσσει τις γνάθους, το λαιμό και τους μύες στους ώμους του σκύλου. Οι τροφές του εμπορίου ποτέ δε θα βοηθήσουν στη σημαντική ανάπτυξη των μυών.


Τότε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι ακόμη ταΐζουν τα σκυλιά τους με τροφές του εμπορίου?

Οι εταιρείες σκυλοτροφών έχουν κάνει το διαφημιστικό κομμάτι τους να πηγαίνει εκπληκτικά καλά. Έχουν μπει στην αγορά από κάθε άποψη. Με κάποιες εταιρείες, εκτροφείς και κτηνιάτρους να έχουν έκπτωση και να παίρνουν προμήθεια για να πωλούν τα προϊόντα τους.

Είναι χορηγοί των εκθέσεων σκύλων, διαφημίζονται σε περιοδικά για σκύλους, προσλαμβάνουν επιφανείς ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένων και κτηνιάτρων) για να μιλούν για τα προϊόντα τους.

Υπάρχουν επίσης σημαντικές προμήθειες για κτηνίατρους, κτηνιατρικές σχολές και εκτροφείς, οι οποίοι συστήνουν τροφές του εμπορίου.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι οι διαφημίσεις τους είναι ευχερείς με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουν τους ιδιοκτήτες να αισθάνονται ένοχοι αν ταΐζουν οτιδήποτε άλλο.

Και οι άνθρωποι «ψοφάνε» για καλές διαφημίσεις.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν βγάζω καθόλου χρήματα από το να προτείνω να ταΐζετε ωμά, οπότε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι από τις συστάσεις που κάνω δεν παίρνω καμία προμήθεια, ούτε και θα αναζητήσω ποτέ καμία. Σαν εκτροφέας σκύλων θα μπορούσα να βγάλω μια μικρή περιουσία αφήνοντας τα σκυλιά μου να παίζουν σε διαφημίσεις εταιρειών τροφών του εμπορίου και πουλώντας τες.

Εγώ συστήνω τα ωμά επειδή θέλω τα σκυλιά σας να έχουν μια δίαιτα η οποία θα τα κάνει να είναι όσο πιο υγιή γίνεται.
Μα δεν είναι τα κόκαλα του κοτόπουλου επικίνδυνα;!!!

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους όλων των εποχών! Τα ωμά κόκαλα από κοτόπουλο είναι φανταστικά για το σκύλο σας. Είναι αρκετά μαλακά, ώστε να λυγίζουν εύκολα και να σπάνε καλά ώστε ο σκύλος να μπορεί να τα χωνεύει.

Από την άλλη μεριά, τα μαγειρεμένα κόκαλα από κοτόπουλο μπορεί να είναι πρόβλημα και συστήνω να ΜΗΝ ταΐζετε ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ κόκαλα από κοτόπουλο.

Κάποιοι άνθρωποι φοβούνται μήπως ο σκύλος τους πνιγεί με τα κόκαλα αυτά. Αν και αυτά τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια (συμβαίνει πάρα πολύ συχνότερα να πνίγονται οι σκύλοι με την ξηρά τροφή), συστήνω να δίνονται μεγάλα κομμάτια από κόκαλα με κρέας.

Λοιπόν θα μπορούσε ένα κόκαλο από κοτόπουλο να σκοτώσει ένα σκύλο?

Υποθέτω ότι οτιδήποτε είναι πιθανό. Βέβαια επιστημονικά δεν μπορείς να αποδείξεις ένα αρνητικό επιχείρημα. Ωστόσο, αυτό που ξέρουμε είναι ότι σκυλιά πέθαναν επειδή στραβοκατάπιαν κροκέτες, πνίγηκαν και έπαθαν ασφυξία μέχρι θανάτου.
puppy-doggy.blogspot.com

Διαβάστε επίσης BARF - Ωμή Διατροφή