Web Toolbar by Wibiya ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΚΥΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΚΥΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Πήραμε την απόφαση να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι. Το μόνο που μένει τώρα είναι να αποφασίσουμε αν θα είναι καθαρόαιμο ή όχι, αν θα το πάρουμε από ένα εκτροφείο ή από το καταφύγιο. Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική. Εδώ, απλά παραθέτουμε μερικούς λόγους για τους οποίους καλό θα ήταν να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο από το καταφύγιο.

Διπλό καλό
Αναλογιστείτε πόσο όμορφη πράξη θα κάνετε αν αποφασίσετε να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο. Από τη μία, παρέχετε ένα ευτυχισμένο μέλλον σε ένα ζωάκι που τόσο το έχει ανάγκη και που αν δεν ήσασταν εσείς, πιθανότατα να περνούσε την υπόλοιπη ζωή του στερούμενο της αγάπης και της φροντίδας που τόσο λαχταρά. Από την άλλη, μια καινούρια θέση ανοίγεται για ένα άλλο αδέσποτο, παρέχοντας μια προσωρινή στέγη, ένα καταφύγιο για άλλο ένα θύμα της ανθρώπινης ασυνειδησίας και αναλγησίας.

Μάθημα ζωής
Αν έχετε παιδιά, η απόφασή σας αυτή θα έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο σε αυτά. Θα τους διδάξει το σεβασμό και την υπευθυνότητα προς τα ζώα και ότι όλα τα ζωντανά αξίζουν μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή, ακόμα και αν δεν έχουν την ταμπέλα του καθαρόαιμου. Θα τους καλλιεργήσει την πεποίθηση ότι κανένα ζωντανό δεν θα πρέπει να έχει τιμή και ότι ακόμα και αν έχει, αυτή η τιμή διόλου δεν σχετίζεται με το πόσο πολύτιμο και σημαντικό είναι.

Τεράστια ποικιλία
Μια επίσκεψή σας σε ένα καταφύγιο θα σας πείσει για την τεράστια ποικιλία σκύλων που υπάρχει. Ποικιλία που αφορά την ηλικία, το χρώμα, το ταμπεραμέντο. Και παρά την αντίληψη που επικρατεί ότι το αδέσποτο είναι ένα άχαρο, λερωμένο και αρρωστημένο σκυλάκι, θα διαπιστώσετε από την πρώτη ματιά ότι πρόκειται για πανέμορφα πλασματάκια, υγιή, έξυπνα και κοινωνικοποιημένα. Ακόμα και αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που θέλουν ένα σκυλάκι για σκοπούς…επίδειξης σε φίλους και συγγενείς, αναλογιστείτε ότι ένα καθαρόαιμο είναι πανομοιότυπο με χιλιάδες άλλα της ίδιας ράτσας. Ένα μη καθαρόαιμο όμως, είναι μοναδικό!

Φίλος για μια ζωή
Αν τελικά πάρετε την απόφαση να προσφέρετε ένα σπίτι σε ένα αδέσποτο, να είστε σίγουροι ότι η καλή σας πράξη θα έχει τεράστιο αντάλλαγμα. Μπορεί να μην ακούσετε επιφωνήματα θαυμασμού από τους φίλους σας, ούτε και να κερδίσετε το πρώτο βραβείο σε σκυλίσιους διαγωνισμούς, θα έχετε όμως ένα πιστό φιλαράκι δίπλα σας για πολλά πολλά χρόνια. Ένα αθώο πλασματάκι που θα σας περιλούζει κάθε μέρα με την αγάπη του, ωσάν να διαισθάνεται ότι είναι χάρη σε εσάς που έχει τώρα μια καλύτερη ζωή. Και πιστέψτε με…τίποτα δεν αξίζει όσο αυτό!

ΠΗΓΗ: :arrow: http://www.cypruspet.com/index.php?opti ... &Itemid=70