Web Toolbar by Wibiya Άρνηση τροφής για την ευκολότερη αποφυγή φόλας ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Άρνηση τροφής για την ευκολότερη αποφυγή φόλας

Εδώ τα πράγματα είναι απλά, μαθαίνουμε το σκύλο να τρώει μόνο μέσα από το πιάτο του και μόνο από το χέρι σας. Να ξεκαθαρίσω μόνο, πως αν ακούσετε, πως υπάρχει μέθοδος η οποία έχει 100% επιτυχία, απλά σας λένε ψέμματα.
Η εκπαίδευση στην άρνηση τροφής, διαφέρει λίγο από τα υπόλοιπα σημεία της εκπαίδευσης, απλά και μόνο επειδή δουλεύουμε ενάντια στο βασικότερο ένστικτο ενός σκύλου, που είναι η επιβίωση μέσω τροφής. Αυτό που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβεί, είναι να μπει το σκυλί σας στη διαδικασία στέρησης, κάτι που θα το οδηγήσει στο να κάνει κάνει αυτό που του απαγορεύετε, όταν δεν θα είστε εκεί. Στην άρνηση τροφής θα πρέπει το σκυλί, να μάθει τι ζητάτε από εκείνο, και μέσω θετικής παρακίνησης και μέσω διορθωμάτων. Μόνο έτσι είναι δυνατόν, να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε, είναι πως όσο σημαντικό είναι για ένα σκυλί να το διορθώσετε για μια λάθος συμπεριφορά, το ίδιο και ίσως ακόμη πιο σημαντικό, είναι να το επιβραβεύσετε για την συμπεριφορά εκείνη, που θέλετε να επαναλάβει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμβαίνει σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης ενός σκύλου.
Μην αμελήσετε, ακόμη και αν δεν μάθετε τίποτε άλλο στο σκυλί σας, να το εκπαιδεύσετε στην άρνηση τροφής.

petlife.gr